Baltasis tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Baltasis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Baltasis tinginys
Baltasis tinginys
Baltasis tinginys
Baltasis tinginys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400 g)
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius susmultinti šiek tiek smulkiau negu tradiciniam tinginiui. Penktadalį sausiainių kiekio aš sutrinu elektriniu trintuvu iki trupinių - taip tinginys sustingsta dar geriau., sausainius, įpilti ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną, išmaišyti visą masę.
2.
Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą.
3.
Jam ištirpus sudėti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti, kad masė taptų vientisa. Kaitinti ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kad šiek tiek sutirštėtų.
4.
Šį kondensuoto pieno kremą užpilti ant sausainių ir gerai išmaišyti. Visi sausainiai turi tolygiai pasidengti kremu.
5.
Masę krėsti ant kepimo popieriaus ir rankomis formuoti norimos formos tinginį.
6.
Padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
x
2022-05-06 10:54
nežinau ar ką ne taip dariau bet jaučiasi sviesto poskonis ir tinginys gan minkštokas gavosi :/ ATSAKYTI
Vilma
2020-12-19 11:21
Pats skaniausias tinginukas ❤️❤️❤️
Tiesiog ištirpsta burnoje ATSAKYTI
Karolina
2020-12-17 20:05
Čia trūksta kakavos, su kakava skanesnis. ATSAKYTI
Ana
2021-02-15 12:47
Čia kitoks receptas, tiems kas nori be kakavos - juk ne visi mėgsta :) ATSAKYTI
Austėja
2020-03-19 19:24
O galima vietoj sviesto naudoti margarina ATSAKYTI
Lina
2020-03-20 10:50
Margarinas nesustings taip - jis išlieka minkštas net šaldytuve, kaip sviestas stingsta, todėl nelabai. ATSAKYTI
Saulius
2017-12-21 00:56
O jūs pridėkit keptų/skrudintų žemės riešutų. Juos reikia sumalti, bet ne per smulkiai. Tuomet tinginys bus dar skanesnis! ATSAKYTI
Evelina
2016-08-04 13:05
Labai skanus!! ATSAKYTI
NIJOLE
2012-08-27 08:58
as visada toki darau, nes rudas mums nepatinka. Tik as dar pridedu visokiu priedu, jei turiu, saulegrazu, moliugu seklu, sezamu ir t.t ATSAKYTI
vestute
2012-07-27 11:35
pasakiskas! ATSAKYTI
Ausriux
2012-05-13 09:19
Jau seniau esu gaminusi, super kaip skanu. Šiandien vėl gaminsiu mmmm... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital