Be galo skani ant grilio kepta vištienos krūtinėlė

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Be galo skani ant grilio kepta vištienos krūtinėlė
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabiai skani ant grilio kepta krūtinėlė. Dėl marinato ji iškepa tarsi glazūruota. Beje, jeigu norite dar stipresnio skonio, pipirus galima keisti citrinpipiriais. Nuostabiai skani ant grilio kepta krūtinėlė. Dėl marinato ji iškepa tarsi glazūruota. Beje, jeigu norite dar stipresnio skonio, pipirus galima keisti citrinpipiriais. Prieskonines žoleles galima naudoti džiovintas arba šviežias. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlės
Marinatui:
0.5 stiklinės sojos padažo
0.5 stiklinės aliejaus
1 vienetas citrinų
4 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti ir įdėti į maišelį, geriausia, jei maišelis užsegamas, pvz., skirtas šaldymui. Į maišelį įspausti citrinų sultis, įtarkuoti citrinos geltoną žievelės dalį, sudėkite kitus ingredientus. Kelias valandas palaikyti šaldytuve, kartas nuo karto maišelį vis apverčiant.
2.
Krūtinėlę dėkite ant grotelių, odele žemyn (jeigu krūtinėlė su odele, jeigu be - tada dėkite bet kuria puse), ant grilio. Aptepkite vištieną marinatu dar papildomai.
3.
Kepkite apie 8 minutes iš vienos pusės. Kad kepama labai neidžiūtų, galite viršų dar apipurkšti purškiamu aliejumi arba galima ir paprastu aliejumi aptepti virtuviniu teptuku. Vištieną apverskite, ir vėl apipurkškite (arba aptepkite) aliejumi, ir kepkite dar apie 8 minutes, priklausomai nuo anglių kaitrumo, kol vištiena iškeps. Jeigu turite maisto termometrą, iškeptos vištienos temperatūra turėtų pasiekti 75 C laipsnius.
4.
Iškepusią vištieną palikite kelias minutes "pailsėti", prieš tiekiant ir pjaustant. Geriausia, jei iškepusią įvyniosite į foliją ir paliksite pastovėti 5 - 10 minučių.
Patarimai:
Jei norite dailių grotelių žymių, vištieną verskite tik vieną kartą, o jeigu kepant matote kad vištiena nuo anglių kaitros ima svilti, geriau ją vis pavartykite, taip ji išliks sultigesnė, bendras kepimo laikas turėtų būti apie 16 minučių, priklausomai nuo anglių kaitrumo.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Šefas
2019-06-24 17:03
Apsurdas, jūs bent turite supratimą apie maisto gaminimą?, 20 min viena pusė, tai čia ne vištiena, o išdžiūvę šiaudai gausis
ATSAKYTI
Laima
2019-06-25 12:15
Labai priklauso nuo anglių kaitrumo :) Beje, nepamirškime, kad vištieną būtina gerai iškepti, ji neturi būti nei truputėlio "žalia" viduje, kepant galima šiek tiek įsmeigti šakutę ir stebėti, ar skaidrios sultys išbėga, jei taip - iškepė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital