Autorius apie receptą:
Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus
Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta. Ir žėrinti sidabriniais atspalviais. Vienintelis ko tikrai nežinau – ar alkoholis, esantis vyne, taipogi įsigeria į lukštą! Ir dar vienas privalumas - nebūtina ieškoti baltų kiaušinių, šiam marginimui netgi labiau tinka rudieji. Vyną naudoju patį paprasčiausią. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
Redakcijos nuomonė:
Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o
Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūdami jie ir pradeda "žėrėti" :-) Beje, vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų.
(...daugiau)(...mažiau)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų
kiaušinių
butelis
raudono vyno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.
2.
Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Laikyti vyne reikia apie 12h.
3.
Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
4.
Viskas! Margučiai žėri būtent nuo vyno sąlyčio su lukštu!
Pagal tai, kokio kietumo trynį mėgstate. Mes paprastai dažome iš anksto, todėl trynio skysto palikti nemėgstu ir verdu 10 minučių :)
ATSAKYTI
Simona
2021-04-03 11:05
O rudi kiaušiniais nusidažo?
ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 14:13
Būtent rudi kiaušiniai šiam dažymo būdui labiausiai ir tinka :-)
ATSAKYTI
Dariunia
2022-04-16 18:13
Mes darome visada su baltais, blizga tikrai kurkas labiau nei pavaizduota nuotraukoje.
ATSAKYTI
Laura
2021-03-28 14:20
Kokį vyną kas naudojote?
ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 14:13
Su pačiu įvairiausiu raudonu vynu šis būdas mums pavyksta, net ir su nealkoholiniu raudonu vynu pavyko :)
ATSAKYTI
Giedrius
2022-04-10 10:43
Geriausiai tinka tikras vynas,nes spirituoti vynai,gražaus zerejimo efekto neduoda.
ATSAKYTI
Rasa
2020-04-10 23:09
Aš viriau vyne. Buvo labai gražūs, blizgantys. Visiems labai patiko. Puodas labai lengvai išsiplovė, nebuvo jokio vargo
ATSAKYTI
Ieva
2020-04-08 23:38
O kaip puodas po vyno virimo jame? Ar atsiplauna? Ar geriau imti tokį, kurio negaila? :)
ATSAKYTI
Ilona
2019-04-20 10:22
Labai gerai man gavosi, esu labai patenkinta. Kiausinukai zeri kaip turi buti :) Viriau vyne idejusi zalius kiausinius ir laikiau biski daugiau nei 12 valandu. Super, aciu uz recepta :)
ATSAKYTI
Brigita
2018-04-03 11:36
Prieš verdant kiaušinius reikia nuplauti soda ar actu?
ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 12:36
Aš dėl visa ko visada soda nuplanu, ar šiaip prieš verdant, ar prieš dažant, nes na nežinai niekad, kaip ten tiksliai jie atkeliavo ar kas ant lukšto yra. Pastebiu, kad ir dažant margučius geriau dažai įsigeria kai nuplautas lukštas
ATSAKYTI
Brigita
2018-04-03 12:59
Aš viriau kiaušinius vyne ir laikiau 12 val., bet prieš tai nenuploviau. Ir ... nesigavo. Spalva purvina, neblizgėjo.
ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 18:02
Gali būti dėl nenuplovimo, nes pastebiu, kad kartais kiaušinius tarsi kažkuo padengia, gal kad ilgiau laikytųsi. O dažėte rudo lukšto kiaušinius ar baltus?
ATSAKYTI
Brigita
2018-04-03 22:08
Baltus
ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 22:25
Tada aišku, tame ir priežastis. Šis dažymo būdas skirtas rudiems kiaušiniams, tą ir autorė recepte nurodžiusi. Su baltais spalva ir žėrėjimas pavyksta labai silpni, o su rudo lukšto kiaušiniais - pats gražumas. Pabandykit juos kitąmet, tikrai pavyks.
ATSAKYTI
Abonentas
2021-03-27 10:45
Kosmonautė tu
ATSAKYTI
Nesvarbu
2022-03-30 14:23
Daziau neplautus baltus ir gavosi puikiai! Nera skirtumo ar jie balti ar rudi gal vaizdas siek tiek skiresi. Su baltais gaunasi pilkšvai blizgantys o su rudais kiek maciau rusvai blizgantys.
ATSAKYTI