Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Autorius apie receptą: Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), o lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta ir žėrinti Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), o lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta ir žėrinti sidabriniais atspalviais. Ir dar vienas privalumas - nebūtina ieškoti baltų kiaušinių, šiam marginimui labiausiai tinka būtent rudieji. Vyną naudoju patį paprasčiausią. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų kiaušinių (rudu lukštu, jau išvirtų)
1 butelis raudono vyno (geriausia - pusiau saldaus, bet tinka ir sausas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.
2.
Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu arba sausu vynu (su pusiau saldžiu žėrėjimo efekto kiek daugiau).
3.
Laikyti vyne reikia bent 12 valandų, o dar geriau - parą, tada žėrutis bus intensyvesnis.
4.
Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant popierinio rankšluosčio, kad natūraliai nudžiūtų. Neišsigaskite, kad ištraukti jie bus tamsūs ir be žėručio, jis atsiras margučiams džiūstant.
5.
O jei norite dar margesnio efekto, galite vieną kitą kiaušinį truputį patrinti kempinėle, kaip papasakojau video.
Patarimai:
LaMaisto redakcijos eksperimentai. Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas, ne kartą juo dažėme margučius. Tik mums dar geriau pasiteisina ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių jokiu būdu nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūstant jie ir pradeda "žėrėti" :-)
Vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (69)
Runcė
2024-03-23 17:33
3-ias ingredientas: trys saujos svogūnų lukštų. Kiaušinius išvirti lukštuose, gausis ne tokie žėrintys, bet ne prastesni. Vyną išgerti. ATSAKYTI
Silvija
2023-04-08 22:55
Juk aiškiai video parodyta - 1 buteliu vyno užpylė tik 4 kiaušinius, o ne 10. Kodėl jie neiškilo ir neišplaukė į paviršių - nesuprantu. Maniškiai pakilo. ATSAKYTI
Silvija
2023-04-08 22:52
Jūs gal juokaute - su 1 buteliu vyno apsemti 10 kiaušinių ir dar kad jie nesiliestų vienas su kitu? tai neįmanoma. 1 butelis vyno neapsėmė, kiaušiniai pakilo į paviršių plūduriuoti, ir dar sunkiau juos tapo apsemti pilnai, tada teko prispausti su lėkšte. Laikiau 24 val. - gavosi panašūs į bulves, tokie archeologiniai rusvi. Viršūnelės vis tiek liko nenusidažiusios, nes nebuvo apsemti. Puodas ne per didelis, tilpo tik 9 kiaušiniai ir jie lietiesi vienas su kitu. Vynas saldus, granatų vynas Voruta. Visiškai nesigavo tokie, kaip rodote paveikslėlyje. daugiau neeksperimentuosiu. Lukštai yra klasika ir visada gaunasi. ATSAKYTI
Inga
2023-04-11 13:13
Jei neapsėmė, reikėjo dėti mažiau kiaušinių. O vynas šiam receptui turėtų būti būtent vynuogių (iš kitų pagamintas nesivadina vynu), tą autorė ir per video pabrėžė. Jei kiaušiniai yra kietai virti, jie tikrai neiškyla. Gal nepakankamai išvirti buvo. ATSAKYTI
2023-04-06 23:04
Tai nesuprantu ,virti kiausinius vyne ? Ar isvirtus laikyti vyne? ATSAKYTI
Laura
2023-04-07 09:52
Juk parašyta 1 žingsnyje, kad kiaušinius išvirti reikia, net prie ingredientų antrą kartą pakarota, kad jie jau virti. ATSAKYTI
Ana
2023-04-05 17:49
Nuostabiai pavyko, ačiū!! ATSAKYTI
Julija
2023-04-05 14:50
Niekas nepavyko,labai blankūs ir gaila vyno. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2023-04-05 17:58
Ar tikrai naudojote pusiau saldų raudoną vyną (jis dažo stipriausiai), rudo lukšto kiaušinius ir laikėte 24 val? Nes taip darant mums visada pavyksta, ypač jei vyne kiaušinius išverdame, o ne tik palaikome užpiltus. ATSAKYTI
Laura
2023-04-09 09:09
Man tap pat nepavyko. Pradėjau šiandien ryte skaitinėti kitus variantus, ten parašyta, kad reikia virti vyne.
O laikiau net parą laiko :o
Sad :( ATSAKYTI
Agnė
2023-04-11 09:34
Šiame recepte patarimuose taip pat parašyta, kad visada dar geriau pavyksta, jei vyne yra verdami, nes ne su visais vynais užtenka tik palaikyti. :) ATSAKYTI
Lina
2023-04-02 12:53
Aš irgi dažiau .iš pradžiu žerejo gražus buvo o po poros valandų dingo blizgesys. ATSAKYTI
Diana
2023-04-03 14:27
Blizgesys nedingsta, tik žėrėjimas priklauso nuo šviesos namuose ir jos kampo. Gražiausiai jie žėri dienos šviesoje šalia lango, o prie dirbtinės šviesos žėrėjimas daug blankesnis. Ir na žinoma, tokių margučių negalima niekuo valyti ar tepti aliejumi, nes nuimsite žėrutį. ATSAKYTI
Diana
2021-04-03 23:47
Kiek laiko virti vyne kiaušinius? ATSAKYTI
Agnė
2021-04-06 09:39
Pagal tai, kokio kietumo trynį mėgstate. Mes paprastai dažome iš anksto, todėl trynio skysto palikti nemėgstu ir verdu 10 minučių :) ATSAKYTI
Simona
2021-04-03 11:05
O rudi kiaušiniais nusidažo? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 14:13
Būtent rudi kiaušiniai šiam dažymo būdui labiausiai ir tinka :-) ATSAKYTI
Dariunia
2022-04-16 18:13
Mes darome visada su baltais, blizga tikrai kurkas labiau nei pavaizduota nuotraukoje. ATSAKYTI
Laura
2021-03-28 14:20
Kokį vyną kas naudojote? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 14:13
Su pačiu įvairiausiu raudonu vynu šis būdas mums pavyksta, net ir su nealkoholiniu raudonu vynu pavyko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital