Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 85)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 85)
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Margučiai žėručiai
Autorius apie receptą: Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta. Ir žėrinti sidabriniais atspalviais. Vienintelis ko tikrai nežinau – ar alkoholis, esantis vyne, taipogi įsigeria į lukštą! Ir dar vienas privalumas - nebūtina ieškoti baltų kiaušinių, šiam marginimui netgi labiau tinka rudieji. Vyną naudoju patį paprasčiausią. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūdami jie ir pradeda "žėrėti" :-) Beje, vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų kiaušinių
butelis raudono vyno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.
2.
Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Laikyti vyne reikia apie 12h.
3.
Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
4.
Viskas! Margučiai žėri būtent nuo vyno sąlyčio su lukštu!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (39)
Brigita
2018-04-03 11:36
Prieš verdant kiaušinius reikia nuplauti soda ar actu? ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 12:36
Aš dėl visa ko visada soda nuplanu, ar šiaip prieš verdant, ar prieš dažant, nes na nežinai niekad, kaip ten tiksliai jie atkeliavo ar kas ant lukšto yra. Pastebiu, kad ir dažant margučius geriau dažai įsigeria kai nuplautas lukštas ATSAKYTI
Brigita
2018-04-03 12:59
Aš viriau kiaušinius vyne ir laikiau 12 val., bet prieš tai nenuploviau. Ir ... nesigavo. Spalva purvina, neblizgėjo. ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 18:02
Gali būti dėl nenuplovimo, nes pastebiu, kad kartais kiaušinius tarsi kažkuo padengia, gal kad ilgiau laikytųsi. O dažėte rudo lukšto kiaušinius ar baltus? ATSAKYTI
Brigita
2018-04-03 22:08
Baltus ATSAKYTI
Dovilė
2018-04-03 22:25
Tada aišku, tame ir priežastis. Šis dažymo būdas skirtas rudiems kiaušiniams, tą ir autorė recepte nurodžiusi. Su baltais spalva ir žėrėjimas pavyksta labai silpni, o su rudo lukšto kiaušiniais - pats gražumas. Pabandykit juos kitąmet, tikrai pavyks. ATSAKYTI
M
2018-04-01 13:41
Betkoks vynas netinka (naudotas kagoras 2,99€) . Gavos sviesiai pilki be jokiu blizguciu... ATSAKYTI
Natalija
2018-04-01 19:12
O jus naudojote rudo luksto kiausinius ir virete vyne ir palaikete per nakti? Nes as pernai atrodo su Kagor dariau ir gavosi, idomiai ATSAKYTI
Ingrida
2018-03-29 20:11
Nusipirkau Kagor, bet po to paskaičiau kad ten vyro gerimas- ar pavyks nudažyti ar iškart pirkt kitą? ATSAKYTI
Vida
2018-03-30 12:26
Pažiūrėkite sudėtį, jeigu joje matote, kad vynas skiestas kokiomis nors sultimis ar kitu skysčiu, tada geriau pirkite kitą. Jeigu neskiestas, tada turėtų pavykti. ATSAKYTI
Kūmutė
2018-03-24 20:49
Ačiū Dovilei ir visai redakcijai už kantrybę ir eksperimentus :) Manieji pirmi žėručiai tikrai buvo tiesiog mirkyti vyne, nuotraukos būtent jų :) Per kelis metus bandymų supratau, kad svarbi vyno saldumo procentalė (nepainiokite su alkoholio kiekiu), o iš ATSAKYTI
Kūma
2018-03-24 21:11
Matyt pritrūko leistinų simbolių komentare :) Šiemet repetavau virdama vyne, tikrai pasiteisino Dovilės idėja, rezultatas garantuotas :) ATSAKYTI
Olga
2018-03-21 15:43
:) o vyną paskui išpilti ar ... ?? ATSAKYTI
Erika
2018-03-21 23:42
Vyną galima po to panaudoti kokiam nors patiekalui, pvz. jautienos troškiniui jis suteikia puikų skonį :-) ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt redakcija
2018-03-18 10:33
Kadangi apie šį receptą gauname labai daug klausimų, koks vynas geriausiai tinka, vakar atlikome jo testą tiek su paprastu sausu raudonu vynu, tiek su raudonu nealkoholiniu vynu. Kaip ir rašėme savo komentare prieš tai, vyne mes pirmiausiai išvirėme kiaušinius (juos užpylėme vynu, užvirinome, o tada iškar ugnį išjungėme) ir tada tame pačiame vyne palikome kiaušinius pastovėti per naktį. Abiem atvejais ryte išgriebti ir nudžiūvę kiaušiniai žėrėjo nuostabiai! Tad jeigu nerimaujate, jog vyno alkoholis įsigers per lukštą ir kiaušinis gali būti netinkamas mažiesiems, drąsiai rinkitės nealkoholinį vyną. Mes jį naudojome patį pigiausią prekybos centre rastą Cabernet Sauvignon rūšies, bet turėtų tikti ir kitokie. ATSAKYTI
Elena
2018-03-20 10:47
Dabar sakote, jog virėte vyne, o recepte rašote, jog išvirėte ir poto užpylėte vynu. Tai kaip iš tiesų? ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt redakcija
2018-03-20 10:56
Elena, recepte rašome ne mes, o recepto autorė Renata iš tinklaraščio KumutesVirtuve.lt :-) Jai šis kiaušinių dažymo būdas suveikė ir tiesiog užpylus vynu ir palaikius 12 valandų, tačiau po to kai kai kurie skaitytojai mums parašė, jog jiems tokiu metodu margučių nudažyti nepavyko, mes patys redakcijoje išbandėme šį receptą su įvairių rūšių vynais ir pastebėjome, jog virtų kiaušinių užpylimas su vienais vynais suveikdavo, o su kitais ne, bet tai net nelabai priklausė nuo vyno pobūdžio (sausas, pusiau saldus ir pan.), o tiesiog kažkurios rūšys tą efektą duodavo, o kitos - ne. Bet tada pabandėme kiaušinius išvirti vyne ir palikti pastovėti per naktį,kaip kad rašiau komentare prieš tai, ir toks metodas bent mums jau suveikė su visais bandytais vynais, taip pat ir su nealkoholiniu vynu. Tad ir pasidalinome šiuo patyrimu su skaitytojais, jog galėtumėte patys pasirinkti, kokiu būdu ruošti. Nes jeigu pavyzdžiui mėgstate minkštai virtus kiaušinius, tai virimas vyne jau netinka, nes kiaušiniai bus kietai virti :-) ATSAKYTI
Vida
2017-04-15 13:04
Super receptas!! Man suveike uzpylimo budas, dariau su kaip vyras vadina "alkoholiku vyneliu", pigiu ir stipriu :-D ATSAKYTI
Kamilė
2017-04-14 08:56
Aš irgi bandžiau, gal čia nuo vyno priklauso, bet toks įspūdis, kad ne su visais vynais ar su visais kiaušiniais užpylimo metodas suveikia, nes spalva gavosi blankoka. Bet tada pabandžiau ne užpilti išvirtus, o vyne išvirti kiaušinius kaip redakcija patarė ir tada palaikyti. O ryte išėmiau ir palikau natūraliai nudžiūti (nešluosčiau, nevaliau). Tai gavosi lygiai kaip nuotraukoje!! :-) ATSAKYTI
Justina
2017-04-15 11:47
O dedate tiesiog į lėkštę, ar patiesiate dar kokį popierinį rankšluostį? O gal statote? Nes aš kaip tik verdu ir galvoju kaip išėmus padėti, kad visas visas gautųsi žėrintis. Bijau, kad paguldžius ant šono tas šonas kuris liesis su lėkšte nežerės :)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis