Be acto marinuoti agurkėliai žiemai - traškūs ir labai skanūs!

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Marinuoti agurkai be acto žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanūs agurkėliai, kuriems nereikia jokio acto. Su šiuo marinatu taip pat skaniai pagaminsite pomidorus, cukinijas ar kitas daržoves. Skanūs agurkėliai, kuriems nereikia jokio acto. Su šiuo marinatu taip pat skaniai pagaminsite pomidorus, cukinijas ar kitas daržoves. Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai agurkų
šiek tiek prieskonių marinavimui mišinio
Marinatui:
1 litras vandens
4 šaukštai citrinų sulčių (arba 1 šaukštelio citrinos rūgšties)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Agurkus nuplikau verdančiu vandeniu ir sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius.
2.
Iš marinatui skirtų ingredientų išverdu marinatą: vandenį, cukrą ir druską supilu į puodą ir maišydama kaitinu, kol cukrus ir druska ištirpsta, tada supilu citrinos sultis ir dar pakaitinu iki marinatas užverda.
3.
Į kiekvieną stiklainį su agurkais dedu prieskonių konservavimui (puslitriniam - po pusę šaukšto prieskonių, litriniam - po šaukštą), užpilu verdančiu marinatu iki viršaus ir užsuku sandariais, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, labai šiltai apkloju ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.
AUTORIUS: Gitana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Toma
2017-08-28 12:31
Puikūs agurkėliai, darau jau du metus - kartais su citrinos sultimis, kartais su naminiu obuolių actu vietoje citrinos sulčių, tik obuolių acto reikėtų dėti truputį daugiau negu citrinos sulčių, nes jis mažiau rūgštus. Tiesiog paragaukite marinato ir žiūrėkite, ar patinka skonis :) ATSAKYTI
Eduarda
2017-08-04 11:56
Dariau pernai, tik ne su citrinos sultimis, o su citrinos rūgštele iš pakelio, labai patiko. Šiemet gaminsiu vėl ATSAKYTI
ė
2017-08-31 10:40
Vos pamatau paminėtą citrinos rūgštį, metu tokį receptą velniop. Žmonės, galvojate, obuolių actas yra blogiau? ATSAKYTI
Gitana
2017-08-31 15:10
Bet juk recepte parašyta, kad su citrinos sultimis gaminti :) Aš taip ir gaminu, bet kai kurie žmonės būna stengiasi taupiau, todėl ir parašiau, kuo galima pakeisti. Bet aš pati visada tik su sultimis darau. Galiausiai juk ir tų agurkų ne kasdien valgai :) O obuolių actas, ypač jeigu naminis, tai viskas tvarkoje ir sveika, bet pvz. būna kas labai nemėgsta acto skonio. Mano sesuo, pavyzdžiui, negali jo niekaip toleruoti, tai variantas su citrina yra jai skanesnis. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis