BBQ šonkauliai

AUTORIUS:
Almantas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
BBQ šonkauliai
Autorius apie receptą: Šonkauliukai, kurių skonis suburia šeimą ir draugus. Kiekvieną griliaus sezoną ruošiame šiuos šonkauliukus ir tai tampa puikiu patiekalu mūsų šeimai ir draugams. Šonkauliukai, kurių skonis suburia šeimą ir draugus. Kiekvieną griliaus sezoną ruošiame šiuos šonkauliukus ir tai tampa puikiu patiekalu mūsų šeimai ir draugams. Almantas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
200 gramų barbekiu padažo
100 gramų prieskonių mišinio (naudojau indišką: kuminas, kalendra, ciberžolė, kardamonas, aitrioji paprika, gvazdikėliai, juodieji pipirai, cinamonas, ožragė)
Patiekiant:
100 gramų česnakų laiškų (smulkintų)
Garnyrui:
400 gramų makaronų (šviežių)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį balzaminio acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruošiame kiaulienos šonkaulius. Turime nulupti plėvelę nuo vienos pusės šonkaulių. Ji ne tik neleidžia prikibti prieskoniams, bet ir atrodo neestetiškai. Nuvalytus šonkaulius ištriname prieskoniais ir padažu. Tiesa, susimaišius indiškiems prieskoniams ir amerikietiškam padažui, išeina įdomus skonis.
2.
Paruoštus šonkaulius vakuumuoju ir verdu 8-12 val (priklausomai nuo šonkaulių dydžio) cirkuliatoriuje 78 C laipsnių temperatūroje. Jeigu neturite tokio aparato, šonkaulius galite virti tiesiog užsegamame maišelyje ir puode ant vidutinės ugnies. Esminis dalykas verdant šonkaulius, kad mėsa tarp kaulo taptų minkšta, jeigu paspaudus pirštus tarp kaulo, pirštai susminga, jūsų kauliukai jau paruošti. Atvėsinimui sudedu juos į šaltą vandenį. Taip paruoštus šonkaulius galima laikyti šaldytuve ir jie puikiai išsilaiko net iki kelių savaičių.
3.
Kuriame grilių, išpakuojame šonkauliukus ir dedame pašildyti. Truputi apskrudiname ir galime valgyti. Pašildyti užtenka 5-15 min priklausomai nuo mėsos ir kaulo storio.
4.
Patiekiant šonkauliukus, visada užbarstau šviežių žolelių, šiuo atveju česnakų laiškų. Šį kartą pateikiu truputi kitaip - su šviežiais makaronais. Į vandenį dedu tik druskos pagal skonį, o išvirusius išmaišau su alyvuogių aliejumi. Sudėjus į lėkštę, apipilu balzaminiu actu.
AUTORIUS: Almantas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital