1.
Pirmam bulvių variantui įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
2.
Kruopščiai nuplaukite bulves ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite bulves į orkaitei skirtą indą, apšlakstykite rapsų aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 20–30 minučių, kol bulvės taps traškios.
3.
Išėmę iš orkaitės, leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti.
4.
Tuo tarpu sumaišykite majonezą su prieskoniais ir išspaustomis žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkite druska.
5.
Sumaišykite bulves su paruoštu padažu bei pjaustytais ridikėliais ir dėkite ant lėkštės. Pabarstykite laiškiniais svogūnais, petražolėmis ir kalendromis.
6.
Antram bulvių ruošimo variantui paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir tiesioginė.
7.
Supjaustykite bulves 2x2 cm dydžio gabalėliais, o svogūnus plonomis skiltelėmis.
8.
Į dubenį sudėkite bulves ir svogūnus. Sumaišykite su rapsų aliejumi ir prieskonių mišiniu.
9.
Dėkite paruoštas bulves ant folijos lakšto ir sandariai užlankstykite kraštus, kad neliktų tarpelių.
10.
Į foliją įvyniotas bulves dėkite į kepsninę ir kepkite 30 min. Jei norite kepti orkaitėje, įkaitinkite orkaitę iki 225 °C, paruoštas bulves suberkite į orkaitei skirtą indą ir kepkite apie 25 min.
11.
Bulvių iešmeliams gerai išmaišykite kambario temperatūros sviestą su prieskoniais. Paruoštą masę sudėję ant sviestinio popieriaus suformuokite ritinėlį ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
12.
Bulves apvirkite silpnai pasūdytame vandenyje.
13.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir tiesioginė.
14.
Bulves suverkite ant keturių iešmelių,
15.
Iešmelius kepkite kepsninėje 5–6 minutes ir patiekite juos su paruoštu sviestu. Jei norite kepti orkaitėje, įkaitinkite orkaitę iki 225 °C, bulves suverkite ant keturių iešmelių. Suvertas bulves dėkite į orkaitei skirtą indą ir kepkite apie 20 minučių.