Barščiai su ausytėmis ir mėsa

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Barščiai su ausytėmis ir mėsa
Barščiai su ausytėmis ir mėsa
Barščiai su ausytėmis ir mėsa
Barščiai su ausytėmis ir mėsa
Autorius apie receptą: Viena populiariausių sriubų - barščiai. Tik šį kartą patobulinta ypatingomis ausytėmis. Viena populiariausių sriubų - barščiai. Tik šį kartą patobulinta ypatingomis ausytėmis. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai vandens
500 gramų burokėlių
2 vienetai ėriuko kulnų (arba kitos mėsos su kaulu)
1 vienetas svogūnų
20 gramų česnako
1 pundelis svogūnų laiškų (nebūtina)
2 vienetai gvazdikėlių
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis kmynų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Tešlai:
100 gramų miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (mažas)
30 gramų pieno
1/10 gramo šafrano (nebūtina)
pagal skonį druskos
Įdarui:
50 gramų svogūnų
30 gramų džiovintų grybų
20 gramų aliejaus (arba sviesto)
10 gramų krapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ėriuko kulnai apšlakstomi aliejumi ir dedami į gerai įkaitintą orkaitę 10-15 min, kad šiek tiek apskrustų (galima šį žingsnį praleisti, bet apkepinimas suteikia sriubai daugiau skonio).
2.
Į greitpuodį (arba paprastą puodą) pilama aliejaus ir jame lengvai apkepinami gvazdikėliai bei keli pipirų grūdeliai. Dedami pusžiedžiais pjaustyti svogūnai, smulkiai kapoti česnakai, beriama kmynų ir viskas šiek tiek pakepinama. Supjaustomi svogūnų laiškų kotai (baltosios dalys) ir beriama į puodą. Ten pat dedami apkepinti ėriuko kulnai, užpilama vandeniu ir verdama 30 minučių (paprastame puode reikėtų virti apie 1.5-2 valandas ant nedidelės ugnies).
3.
Po to į greitpuodį su ėriena sudedami nuvalyti pusiau perpjauti burokėliai. Verdama dar 15 minučių greitpuodyje (arba apie valandą paprastame puode, iki burokėliai suminkštės).
4.
Kol sriuba verda, pasiruošiamos ausytės. Jų įdaras ruošiamas taip - svogūnai ir brinkinti vandenyje džiovinti grybai supjaustomi smulkiais kubeliais ir apkepinami ant aliejaus (arba sviesto). Iškepus pagal skonį pagardinama druska, įmaišomi smulkinti krapai. Įdaras paliekamas atvėsti.
5.
Ausyčių tešlai miltai sumaišomi su šafranu ir druska. Tada įmaišomas kiaušinis, pilamas pienas ir užminkoma prie rankų nelimpanti tešla.
6.
Tešla plonai iškočiojama. Iš jos išspaudžiami nedideli apskritimai. Į apskritimų vidurį dedamas atvėsęs įdaras ir suformuojamos “ausytės” (kaip jas formuoti, žiūrėkite video recepte). Jos atsidedamos į šalį, iki kol tieksime sriubą.
7.
Išvirti burokai išimami iš puodo ir sutarkuojami. Atskirai išimama ėriena ir nukaulinama. Likęs sultinys perkošiamas per sietelį.
8.
Į perkoštą sultinį sudedami tarkuoti burokėliai, pagal skonį pagardinama druska.
9.
Prieš tiekiant sriubą, išverdamos pasiruoštos ausytės - jos dedamos į pasūdytą verdantį vandenį ir verdamos apie 5 minutes.
10.
Paruošta sriuba dedama į lėkštę, į vidurį dedama ėriena, šalia dedamos virtos “ausytės”.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital