Bandelės kitaip - virtos keptuvėje!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Virtos bandelės keptuvėje
Autorius apie receptą: Tai yra Vokiškos bandelės, kuriom sukurta net daina. Originaliai jos vadinasi Dampfnudel, o lietuviai jas perkrikštijo "Pūstažandžiais" ir kepa orkaitėje. Bandelės pavyksta Tai yra Vokiškos bandelės, kuriom sukurta net daina. Originaliai jos vadinasi Dampfnudel, o lietuviai jas perkrikštijo "Pūstažandžiais" ir kepa orkaitėje. Bandelės pavyksta minkštos, purios, nėra per saldžios, su skania karameline apačia. (...daugiau) Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų (apytikriai)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
40 gramų sviesto
7 gramai sausų mielių (arba 20 gr šlapių)
Kepimui:
300 mililitrų pieno
50 gramų cukraus
50 gramų sviesto
Padažui:
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
70 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis miltų
šiek tiek slyvų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildyti, sudėti sviestą, cukrų ir maišyti, kol ištirps. Sudėti ir ištirpinti mieles, palikti pastovėti šiltai, kol mielės suputos, apie 10 minučių. Įmušti kiaušinį, išmaišyti. Į atskirą indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, į ją pilti skystą mišinį ir išminkyti tešlą. Uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų.
2.
Tešlą padalinti į 8 dalis, suformuoti bandeles, uždengti ir palikti, kad dar šiek tiek pakiltų.
3.
Keptuvėje, kurioje kepsite bandeles, pašildyti pieną, sudėti sviestą, cukrų ir ištirpinti. Į keptuvę sudėti bandeles.
4.
Keptuvės dangtį patepti aliejumi arba sviestu, uždengti keptuvę, sumažinti ugnį iki pat mažiausios ir neatidengti bent 20 minučių. Kepti apie 30 - 50 minučių, kol pienas išgaruos. Bandelių apačia labai greitai apskrunda.
5.
Bandeles galima valgyti su uogiene arba pasiruošti vanilinį padažą. Padažui kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei miltais. Užkaitinti pieną ir pamažu įmaišyti į kiaušinių-miltų plakinį. Nuolat maišant kaitinti ant mažos ugnies, tik neperkaitinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital