Autorius apie receptą:
Bananų ir meduolių pyragas tai skanus ir lengvai paruošiamas desertas. Pasidaryti jį gali visi ir laiko užima palyginti nedaug.
Bananų ir meduolių pyragas tai skanus ir lengvai paruošiamas desertas. Pasidaryti jį gali visi ir laiko užima palyginti nedaug.
Julija Jerafejeva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
šokoladinių meduolių
4 vienetai
bananų
400 gramų
grietinės, 30% riebumo
pagal skonį
graikinių riešutų
1 šaukštas
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui į dubenį su grietine įpilkite citrinos sulčių (užteks valgomo šaukšto), išmaišykite.
2.
Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
3.
Į torto formą (galite paprasčiausiai ant didelės lėkštės) sutrupinkite trečdalį meduolių, ant jų užpilkite ketvirtadalį kremo. Ant kremo sluoksnio išdėliokite pusę bananų ir šiek tiek riešutų. Ant jų taip pat užtepkite šiek tiek kremo, bet nedaug. Ir vėl ant viršaus sluoksnį trupintų meduolių (bet ne visus, truputį palikite), bananų ir užpilkite likusį kremą. Viršų papuoškite trupintais meduoliais ir padėkite į šaldytuvą pusdieniui.
Patarimai:
•
Pyragas labai saldus, todėl galite ant kiekvieno sluoksnio dar užbarstyti tarkuotos citrinos žievelės. Taip pat jeigu norite, kad pyragas labiau primintų tortą, galite į grietinę įmaišyti želatinos.