Bananinis šokoladinis tortas su mascarpone

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Bananinis šokoladinis tortas su mascarpone
Bananinis šokoladinis tortas su mascarpone
Bananinis šokoladinis tortas su mascarpone
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
24 cm kepimo formai reikės:
(gaunasi 1, 4 kg tortas)
Biskvitams:
4 kiaušinių
150 ml cukraus
150 ml miltų
3 v. š. kakavos
1 a. š. kepimo miltelių
Lakštų sulaistymui:
Moteriško likerio  +  virinto vandens  (aš sunaudojau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio)
Pirmam pertepimui:
4 bananų
250 g mascarponės sūrio
50 ml cukraus
2 a. š. vanilės
100 g karčiojo šokolado
200 ml grietinėlės
3 v. š. citrinos sulčių
50 ml brendžio
Antram pertepimui:
50 g juodojo šokolado
30 ml  grietinėlės
Padengimas:
200 ml. grietinėlės,
5-6 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių,
50 g. juodojo šokolado,
3 pakelių šokoladinių sausainių "Fingers"
Braškių,
Juostelių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.

Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti mascarponę. Šokoladą sublenderiuoti arba sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.

Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.

Torto konstravimas:
Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame mascarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.

Pauošyba:
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.

24 cm skersmens skardai reikės 3 pakelių "Fingers", 200 g braškių ir 1,5 m. juostelės surišti kaspinui.

Beje, šiaip bananus reiktų saulaistyti citrinos sultimis, kad jie nejuoduotų, bet aš tai pamiršau padaryti ir vis tiek buvo skanu :).

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital