Bananiniai keksiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bananiniai keksiukai
Bananiniai keksiukai
Bananiniai keksiukai
Autorius apie receptą: Norėjosi sveikesnių keksiukų, kurie tiktų ir pusryčiams, ir desertui, todėl bananus derinau su jogurtu ir avižiniais miltais. Susilaikiau nuo pridėtinio cukraus ir saldaus Norėjosi sveikesnių keksiukų, kurie tiktų ir pusryčiams, ir desertui, todėl bananus derinau su jogurtu ir avižiniais miltais. Susilaikiau nuo pridėtinio cukraus ir saldaus kremo kepurėlių, tik dėl grožio jau atvėsusius pabarsčiau cukraus pudra. Keksiukai pakankamai drėgni ir ganėtinai sotūs. Stipriai jaučiasi bananai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę. Puikiai tinka prie rytinės ar popiečio arbatos. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 vienetai bananų (didesnių)
150 gramų jogurto, natūralaus
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
120 gramų speltų miltų (šviesių)
60 gramų avižinių miltų (pilno grūdo)
55 gramai sviesto (arba kokosų aliejaus)
2 šaukštai agavos sirupo
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina, pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išlydykite sviestą ar kokosų aliejų ir palikite truputį atvėsti.
2.
Sumaišykite ir persijokite speltų ir avižinius miltus ir kepimo miltelius.
3.
Šakute sutrinkite bananus į tyrę.
4.
Plakite kiaušinius su agavų sirupu, kol taps purūs. Plakant, įmaišykite trintus bananus, po to - jogurtą.
5.
Į tešlą įmaišykite su kepimo milteliais persijotus miltus, tik kol masė taps vientisa. Speltų miltai lengvai persimaišo ir gali tešlą paversti gumine, todėl svarbu jos nepermaišyti ir neperplakti!
6.
Tešla užpildykite 3/4 popierinių keksiukų formelių.
7.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigtas į keksiuko vidurį ir ištrauktas jis turi būti neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepkite dar 5 min ir vėl tikrinkite. Iškepusius atvėsinkite ant grotelių. Apibarstykite cukraus pudra, jei norite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital