Baltojo šokolado putėsiai

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Baltojo šokolado putėsiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
120 gramų sviesto
115 gramų balto šokolado
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
200 gramų braškių uogienės
1 sauja uogų
100 gramų cukraus pudros
4 lapai mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį.
Kaitinkite vis pamaišydami, kol gausite vientisą masę.
2.
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
3.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų ir supilkite sutirštintą pieną.
Plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos, tirštos masės.
4.
Vidutinio dydžio puode užvirkite vandenį.
Ant jo dėkite kitą mažesnį puodą ar didesnį dubenėlį (padarykite „garų vonelę“) ir į jį supilkite išplaktą kiaušinių, miltelinio cukraus ir kondensuoto pieno masę.
5.
Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite kelias minutes, kol masė taps tiršta.
6.
Perpilkite tirštą masę į didelį dubenį.
Supilkite tirpinto šokolado ir sviesto masę.
Išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir atvėsinkite.
7.
Riebią grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
8.
Dar kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų.
Palaipsniui, berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas.
9.
Iš pradžių į šokolado masę lengvai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus, tuomet – plaktą grietinėlę
10.
Į norimus indelius ar stiklines dėkite po 2 – 3 šaukštus tiršto braškių džemo.
11.
Ant viršaus paskirstykite paruoštus baltojo šokolado putėsius.
12.
Dėkite į šaldytuvą ir pašaldykite mažiausiai 3 valandas ar per naktį.
13.
Prieš patiekdami, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
AUTORIUS: Diana
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital