Balta mišrainė

AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Balta mišrainė
Autorius apie receptą: Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite Kiekvieni namai tikriausiai turi savo baltos mišrainės versija, bet ši man pati skaniausia. Mes namuose į šią mišrainę paprastai mėsos nededame, bet jeigu jums norisi, galite įpjaustyti 100-200 g kumpio ar virtos dešrytės. (...daugiau) Vaida
Redakcijos nuomonė: Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus Kaip recepto autorė Vaiva ir rašė, kiekvienas turbūt turime savąjį Baltos mišrainės prisiminimą, bet drąsiai galite remtis šiuo receptu kaip pagrindu. Jis mums labai skanus ir tiesiog toks koks užrašytas, bet drąsiai improvizuokite remdamiesi savo šeimos tradicijomis ir skoniais. Jeigu norisi daugiau rūgštelės, įpjaustykite dar šiek tiek rauginto agurko. Jeigu mėgstate mišrainėje daugiau žirnelių, įdėkite dar keletą šaukštų jų. Jeigu norisi, kad labiau jaustųsi majonezas, įdėkite jo daugiau. O jeigu kaip tik nemėgstate stipraus majonezo skonio, galite majonezą perpus maišyti su grietine arba net graikišku jogurtu.

Beje, jeigu pagaminus mišrainę ji atrodo per sausa, neskubėkite dėti papildomai majonezo. Pirma pabandykite įpilti 1-2 šaukštus skysčio nuo raugintų agurkų. O jeigu ir tą padarius vis tiek dar norisi šlapumo, jau pridėkite majonezo ar grietinės ar jogurto.

Kai kuriose šeimose į baltą mišrainę kiaušinių nededama, tad jeigu norite be jų, drąsiai recepte praleiskite. O jeigu esate įpratę joje rasti šiek tiek mėsytės, įpjaustykite (irgi kubeliais) kelias riekeles kumpio ar kitos mėgiamos mėsos.

Užtikriname, visaip bus tikrai labai skanu!
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai bulvių (virtos)
3 vienetai morkų (virtos)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai raugintų agurkų
1 stiklinė konservuotų žirnelių
5 šaukštai majonezo
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia išvirkite morkas ir bulves. Jas virkite neluptas, tiesiog labai švariai nuplautas, nes taip išliks daugiau skonio. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir daržoves ataušinkite atvirame puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite.
2.
Morkas, bulves, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite nusunktus žirnelius.
3.
Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais bei, pagal skonį, majonezu, išmaišykite ir gardžiuokitės.
AUTORIUS: Vaida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Gintarė
2023-03-14 02:23
Pats skaniausias klasikinis receptas, tik labai priklauso nuo to, kokį majonezą naudojame. ATSAKYTI
Jovita
2023-03-02 10:42
Klasikine ir patiskaniausia be jokiu nesamoniu kurios tim sugadina skoni ATSAKYTI
Miglė
2022-10-11 20:02
Skaniai gavosi ATSAKYTI
politrukas
2022-09-01 15:01
kodel nenurodoma masės produktu? viena bulvė gali būti kaip trys mažos…. ATSAKYTI
Aurelija
2022-09-01 15:24
Matome juk savo ingredientus ir žinom, bent jau iš nuotraukos, kaip turi atrodyti mišrainė, tai ir neprikrausite 3 didžiulių morkų su 5 jaunom mažom bulvytėm. Ne rimto pyrago receptas, kad reikėtų gramas į gramą recepto. :) ATSAKYTI
Jonas
2023-03-26 17:02
Galima juk daryti pagal save pagal kieki norima ATSAKYTI
Virga
2023-12-20 05:04
Jei rašoma vienetais, tai visada imama vidutinio dydžio. ATSAKYTI
Lietuvis
2021-12-27 20:57
neįsivaizduoju tokios mišrainės be pupelių ATSAKYTI
Šios mišrainės mėgėjas
2021-04-03 21:58
Tikrai labai skani :). Ką tik patys pasidarėme. Mmmmm :)........ Tik aš dėjau ne
konservuotų žirnelių, bet šaldytų šaldymo kameroje. Puiku. ATSAKYTI
Jūratė
2021-04-03 13:46
mes dar dedame šlapenkės, galima fermentinio sūrio vietoj kiaušinių, aišku svogūnai, jei tą pačią dieną suvalgysit, krapai ATSAKYTI
Tomas
2021-02-28 13:23
Na jūs man pasakykite, kaip spėti per 20 min išvirti bulvės ir jas supjaustyti dar. ATSAKYTI
Agnė
2021-03-01 09:11
20 minučių čia yra gryno darbo, jei daržovės jau virtos, tiesiog pirmame žingsnyje dar paaiškinama, kaip jas geriau mišrainėms virti :) ATSAKYTI
Kristina
2020-12-31 17:42
Ačiū labai geras receptas .Kaip gerais senais laikais ATSAKYTI
Ona
2020-12-15 19:22
Reikėtų mažiau bulvių bet daugiau morkų. ATSAKYTI
Veukt
2021-11-30 10:02
Ne, nereikėtų. ATSAKYTI
Ona
2022-09-12 18:02
Reiktu. ATSAKYTI
Renata
2016-12-05 10:53
As rauginta agurka keiciu svieziu ir dar dedu svoguno. Labai skaniai :-) ATSAKYTI
Kepėja
2020-12-27 19:08
O aš dedu ne svogūno, o poro. Labai tinka. :) ATSAKYTI
Sigita
2021-12-27 19:46
Kai supjaustau bulves, dedu pakepinto svoguno ir sumaišau su bulvėm,labai pagerina skonį.
ATSAKYTI
Rr
2022-01-28 14:40
Kažkada bandžiau įdėti svogūnų keptų - sugadino visa skonį, niekas nevalgė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital