Minkšta kvietinė duona su sėklomis ir sėlenomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Balta duona
Balta duona
Balta duona
Autorius apie receptą: Senai jau senai buvau kepusi naminę duoną. Buvau jau pamiršusi, kaip kvepia visi namai. Vakar užsimaišiau su raugu duonos, o ryte anksti atsikėlusi ją išsikepiau. Dabar Senai jau senai buvau kepusi naminę duoną. Buvau jau pamiršusi, kaip kvepia visi namai. Vakar užsimaišiau su raugu duonos, o ryte anksti atsikėlusi ją išsikepiau. Dabar vaišinuosi pačia gardžiausia duona! (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 kilogramas kvietinių miltų
1 litras vandens (šilto)
2/3 stiklinės linų sėmenų
2/3 stiklinės avižinių dribsnių
2/3 stiklinės moliūgų sėklų
2/3 stiklinės kviečių sėlenų
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės cukraus
3 šaukštai raugo
2 šaukšteliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viską sumaišome, tešlą truputį paminkome ir paliekame šiltai kilti apie 6 val (geriausiai per naktį).
2.
Dalį užrūgusios duonos pasiliekame kitam kartui, kaip raugą, kurį galima laikyti šaldytuve ir mėnesį laiko, jam nieko nenutinka.
3.
Likusią masę dedame ant popieriumi išklotos kepimo formos ir kepame apie 1 valandą iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rasa
2023-01-11 23:25
O kaip raugą pasigaminti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital