Balta duona su kanapių sėklomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Balta duona su kanapių sėklomis
Balta duona su kanapių sėklomis
Balta duona su kanapių sėklomis
Autorius apie receptą: Kartas nuo karto mano namai kvepia kepta duona. Na ji tikrai kitokia nei pirktinė. Ir man skaniausia, ką tik iškepta. Dažniausiai pusę jos suvalgome dar šiltos. Kepu baltą kvietinę Kartas nuo karto mano namai kvepia kepta duona. Na ji tikrai kitokia nei pirktinė. Ir man skaniausia, ką tik iškepta. Dažniausiai pusę jos suvalgome dar šiltos. Kepu baltą kvietinę duoną praturtintą sėklomis, kartais maišau kvietinius miltus su ruginiais. O šiandien kepiau duoną su kanapių sėklomis. Oi kaip man patinka tas kanapių traškumas. Duonoje jis taip pat jaučiamas puikiai. Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina tikrai nedidelis kepalėlis duonos. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų vandens (šilto)
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės kviečių sėlenų
3 šaukštai lukštentų saulėgrąžų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kanapių sėklų (+pabarstymui)
2 šaukštai raugo (raugo receptas čia)
1 šaukštas linų sėmenų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį suberiame miltus, avižinius dribsnius, kviečių sėlenas, saulėgrąžas, cukrų, druską, kanapių sėklas, linų sėmenys. Išmaišome. Sudedame raugą ir įpilame vandens. Masę gerai išmaišome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai, kad raugas suaktyvėtų ir duonelė pakiltų. Aš dažniausiai palieku per naktį.
2.
Iškilusią duoną permaišome. Dalį raugo (2 – 3 v. š.) pasiliekame kitam kartui. Duonos masę dedame į kepimo skardą. Pabarstome kanapių sėklomis.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių orkaitėje 1 val.
Patarimai:
Stiklinė 200 ml
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital