Baklažanų "grybai" žiemai

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Baklažanų grybai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nesu tikrai, kodėl šis receptas vadinamas būtent taip, bet būtent tokiu pavadinimu šį receptą galima rasti daugybėje rusiškų receptų tinklaraščių. Gal todėl, kad iš Nesu tikrai, kodėl šis receptas vadinamas būtent taip, bet būtent tokiu pavadinimu šį receptą galima rasti daugybėje rusiškų receptų tinklaraščių. Gal todėl, kad iš išvaizdos ir tekstūros primena marinuotus grybus? Bet kuriuo atveju, ši mišrainė labai skani, puikiai tinka kaip garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog su duonos riekele. Iš daugybės perskaitytų receptų "susikonstravau" savo, pagal šeimos skonį! (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai baklažanų
3 litrai vandens
200 mililitrų aliejaus
150 gramų druskos
150 mililitrų acto 9%
60 gramų cukraus
2 vienetai aitriosios paprikos
10 skiltelių česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažanus nulupti, nupjauti galiukus. Baklažanus supjaustyti stambiais kubeliais (lupti odelės nereikia). Pabarstyti 50 gr druskos ir palikti 20 minučių pastovėti. Nupilti susidariusį skystį. Taip baklažanuose bus mažiau drėgmės ir kartumo.
2.
Česnaką ir aitriąsias paprikas smulkiai sukapoti.
3.
Į puodą sudėti baklažanus, berti likusią druską ir cukrų, pilti vandenį, actą ir užvirinti. Sumažinkite kaitrą.
4.
Pavirti neilgiau nei 10 minučių, vis maišant, nukošti vandenį.
5.
Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti česnaką ir paprikas, baklažanus. Kepti, maišant, kelias minutes.
6.
Dar karštą sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius, ant viršaus pilti porą šaukštų aliejaus nuo kepimo, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti stiklainius dugnais į viršų, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje.
AUTORIUS: Agnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Veksler
2018-08-06 23:29
Fantastika, nuneshiau i darba litrine dezute (4 zmonem) - sako o taj cia tik paragaut ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis