Baklažanai įdaryti ryžiais ir pomidorais

AUTORIUS:
Adelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Baklažanai įdaryti ryžiais ir pomidorais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai norisi sočių pietų, šis greitai paruošiamas ir gardus patiekalas tikrai tiks. Jei mėgstate, galite paberti tarkuoto sūrio likus kelioms minutėms iki išėmimo iš Kai norisi sočių pietų, šis greitai paruošiamas ir gardus patiekalas tikrai tiks. Jei mėgstate, galite paberti tarkuoto sūrio likus kelioms minutėms iki išėmimo iš orkaitės, tuomet baklažanai bus dar labiau neatsivalgomi. (...daugiau) Adelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas baklažanų
100 gramų ryžių (apytikriai)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį česnakų laiškų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį petražolių (arba svogūno laiškų ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Perpjauti baklažaną pusiau, išskobti minkštimą ir aptepti aliejumi. Dėti į kepimo formą.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 6 - 8 minutes.
3.
Į puodą pilti vandens, berti ryžius ir virti apie 15 minučių iki kol išvirs.
4.
Įdarui baklažanų minkštimą ir svogūną susmulkinti. Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti baklažanų minkštimą ir svogūną, kepti ant silpnos kaitros 3 - 4 minutes arba iki kol suminkštės.
5.
Pomidorus supjaustyti nedideliais kubeliais ir dėti į keptuvę su baklažano minkštimu ir svogūnu. Berti ryžius, druską, pipirus, gerai išmaišyti ir pakepti dar kelias minutes. Į baklažanų "laivelius" dėti paruoštą įdarą.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
7.
Iškepusius baklažanus apibarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Jei pomidorai nėra sultingi galima papildomai įdėti porą šaukštų pomidorų padažo, bet jei pomidorai sultingi, galima padažo nedėti.
AUTORIUS: Adelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital