Baklava kitaip - baklavos suktinukai

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Baklava suktinukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai mėgstu baklavą, bet kartais, ją pjaustant, ji aptrupa, o šio skanėsto nesinori eikvoti nei vieno trupinio! Suktinukais keptą baklavą daug patogiau tiekti, bet ne mažiau Labai mėgstu baklavą, bet kartais, ją pjaustant, ji aptrupa, o šio skanėsto nesinori eikvoti nei vieno trupinio! Suktinukais keptą baklavą daug patogiau tiekti, bet ne mažiau skanu smaližiauti! (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
450 gramų filo tešlos (pakelio)
300 gramų riešutų (mėgstamų mišinys)
200 gramų sviesto
Sulaistymui:
200 gramų medaus
100 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
šiek tiek cinamono
šiek tiek malto kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kol gaminsime, nenaudojamą ištiestą tešlą visą laiką laikykite po drėgnu rankšluostėliu, kitaip tešla pradės džiūti.
2.
Tešlą supjaustyti pailgais lakštais, tokio ilgio, kad vėliau būtų patogu vynioti. Aš pjaustau maždaug 15*20 cm stačiakampiais.
3.
Sviestą ištirpinti. Vieną tešlos lapą aptepti sviestu, dėti kitą lapą, vėl sviesto, taip sudėti maždaug 5 - 6 sluoksnius, ant ilgesnės kraštinės dėti smulkintų riešutų ir susukti suktinukus. Suktinukus dėti vieną prie kito dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, kad liestųsi, bet nesispaustų . Sudėtų suktinukų viršų aptepti sviestu.
4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaintoje orkaitėje apie 25 minutes, tuomet jau stebėti, kol pradės ruduoti paviršius ir išjungti. Išimti iš orkaitės.
5.
Medų ištirpinti ir sumaišyti su cinamonu, kardamonu, iš citrinos išpsuastomis sultimis ir vandeniu. Šiuo sirupu sulaistyti šiltą, bet nebe karštą baklavą. Galima pabarstyti sezamo sėklomis, bet nebūtina. Palikti kelioms valandoms, kad sirupas susigertų. Patiekdami, suktinukus atsargiai atskirkite peiliu, patogiausia dar perpjauti perpus.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital