Bafalo vištienos sparneliai su sūrio padažu

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Bafalo vištienos sparneliai su sūrio padažu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Bafalo sparneliai itin mėgstami Amerikoje, pirmą kartą jie patiekti „Anchor Bar“ restorane, Bafalo mieste, iš ten ir paplito po visas valstijas, o vėliau ir po visą pasaulį. Bafalo sparneliai itin mėgstami Amerikoje, pirmą kartą jie patiekti „Anchor Bar“ restorane, Bafalo mieste, iš ten ir paplito po visas valstijas, o vėliau ir po visą pasaulį. Sparneliai aštroko skonio, todėl tradiciškai patiekiami su gaiviomis salierų ir morkų lazdelėmis bei aštrumo pojūrį sušvelninančiu pelėsinio sūrio padažu. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai vištienos petukai (ar vidurinių sparnelių dalių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (jei kepsite ant grotelių)
Aptepimui:
85 gramai sviesto
80 mililitrų aštraus padažo (Sriracha, Tabasco ar pan.)
1 šaukštelis cukraus
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis česnako granulės
1 žiupsnelis svogūnų mitelių
Padažui:
150 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
120 gramų grietinės
60 gramų majonezo
1 šaukštas kefyro (ar vandens)
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sparnelius nuplauti ir nusausinti ar palikti nudžiūti. Įtrinti druska ir pipirais. Palikti marinuotis apie 1 valandą šaldytuve, tuomet 30 minučių palaikyti kambario temperatūroje.
2.
Tradiciškai jie kepami ant grilio grotelių: groteles aptpti aliejumi, sparnelius sudėti ant grotelių ir kepti virš karštų žarijų vis pavartant. Kepti, kol sparneliai apskrus, apie 20-30 min.
3.
Galima kepti ir orkaitėje, tuomet sparnelius išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, tuomet apversti ir kepti dar 15 - 30 minučių, kol apskrus (priklausomai nuo sparnelių dydžio).
4.
Aptepimui sviestą, padažą, cukrų, aštrų padažą, cukrų, druską, česnako ir svogūnų granules sumaišyti prikaistuvyje, įspausti česnako skiltelę. Tuomet statyti ant nedidelės kaitros ir, nuolat maišant, pakaitinti porą minučių, kol ištirps cukrus. Iškepusius sparnelius sudėti į padažą ir viską išmaišykite.
5.
Padažui į grietinę įtrupinti sūrį, dėti majonezą, kefyrą, druską, pipirus, įspausti citrinos sultis, kruopščiai išmaišyti ar sutrinti maisto smulkintuvu. Jį geriausia paruošti iš anksto, sudėti į sandarų indelį ir 1 - 2 valandas palaikyti šaldytuve.
Patarimai:
Aštrų padažą rinkitės pagal skonį, kokio aštrumo maistą ir kokį būtent padažą mėgstate. Reikėtų rinktis vadinamuosius hot sauce, tradiciškai naudojamas Frank's red hot sauce, bet pagal skonį galima pakeisti ir Tabasco, Sriracha ar kitokiu mėgstamu. Jei tokio tipo padažų neturite, galite naudoti ir tiesiog geros sudėties aštrų pomidorų padažą, skonis nebus kaip originalių Bafalo sparnelių, bet bus visvien gardu.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital