Autorius apie receptą:
Močiutė juos vadina paplotėliais, o aš jos vis prašau priminti jų receptą. Ji pyksta, kai juos vadinu ,,ubagų maistu''. Kepiau antrą kartą, kažkiek apsvilę išėjo, bet
Močiutė juos vadina paplotėliais, o aš jos vis prašau priminti jų receptą. Ji pyksta, kai juos vadinu ,,ubagų maistu''. Kepiau antrą kartą, kažkiek apsvilę išėjo, bet skanūs, o plonesni, po kepimo apiberti trupučiu druskos, man priminė čipsus. Reiks kepti dažniau.
(...daugiau)(...mažiau)
Simonas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų
bulvių
(virtų, šaltų)
1 stiklinė
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
pagal poreikį
augalinio aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šaltas, su druska, svogūnais ir žalumynais virtas bulves aš sutarkavau smulkesne tarka, o po to dar patryniau. Įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, išmaišiau. Masė beveik nelipo prie rankų.
2.
Iškočiojau tešlą ant stalo, supjausčiau rombais.
3.
Kepiau įkaitintame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo ir iškepė.