Ažūriniai blynai

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ažūriniai blynai
Ažūriniai blynai
Ažūriniai blynai
Ažūriniai blynai
Ažūriniai blynai
Autorius apie receptą: Labai viliojantys blynai savo išvaizda. Galėčiau juos pavadinti ir vafliais, nes pakepinus orkaitėje, jie tampa traškūs lyg vafliai. Paprasti, bet tikrai neprasti blyneliai Labai viliojantys blynai savo išvaizda. Galėčiau juos pavadinti ir vafliais, nes pakepinus orkaitėje, jie tampa traškūs lyg vafliai. Paprasti, bet tikrai neprasti blyneliai Užgavėnių šventei. Receptas rastas interneto platybėse jau seniai, bet tik dabar išbandytas. Tikiuosi patiks ir Jums. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
260 mililitrų pieno
150 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
74 gramai kukurūzų krakmolo
74 gramai ryžių miltų
3 šaukštai augalinio aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius su druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
2.
Kitame dubenyje išsijokite kvietinius bei ryžių miltus, krakmolą. Berkite miltus į kiaušinio plakinį ir maišykite šaukštu. Kai masė taps labai tiršta, po truputį pilkite pieną. Galiausiai supilkite aliejų. Tešla turi būti tirštesnė nei lietiniams blynams.
3.
Tešlą perkoškite per sietelį. Perkošti labai rekomenduoju, nes bet koks gumuliukas gali sugadinti raštą ir nuotaiką. Imkite konditerinį maišelį ir į jį pilkite perkoštą tešlą.
4.
Įkaitinkite lietiniams blynams skirtą keptuvę. Aš kepiau ant vidutinės kaitros. Prakirpkite kokių 3 mm skylutę konditeriniame maišelyje. Dabar laukia smagiausia dalis - sukame spirales ar kitus ažūrinius ornamentus pagal savo fantaziją. Kuo plonesnis ažūras, tuo dailesnis ir trapesnis bus blynas. Susukti blyną reikia dar keptuvėje. Kepkite tik iš vienos pusės ir tada susukite. Aš užsidėjau vienkartinę pirštinę ir mentele susukau.
5.
Galima blynukus valgyti iš karto, bet jei norisi traškesnių, tuomet dėkite juos į 100 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir padžiovinkite apie 40-60 min. Skanaujame ir kitus vaišiname!
AUTORIUS: Ramunė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital