Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
320 gramų jautienos išpjovos (naudojome „Feel the Beef“ marmurinės jautienos)
50 gramų stiklinių makaronų
3 vienetai agurkų (trumpavaisių)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 vienetas aitriosios paprikos
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį raudongūžių kopūstų
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį kalendros
Padažui:
3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus (arba medaus)
2 centimetrai imbiero (tarkuoto)
1 skiltelė česnako (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Stiklinius makaronus užpilame verdančiu vandeniu, po kelių minučių nupilame, perliejame šaltu vandeniu ir dedame į dubenį.
2.
Agurkus, morkas ir kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis ir suberiame į dubenį su makaronais.
3.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, supilame prie salotų ir gerai išmaišome. Leidžiame salotoms pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime jautieną. Tuo metu dalis padažo įsigers į salotas, skoniai susiriš, salotos bus aromatingesnės.
4.
Jautieną šiam patiekalui galima ruošti dviem būdais: kaip steiką arba kaip pilnai iškepusias smulkesnes jautienos juosteles. Jei norite steiko varianto, kepame taip: į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros jautienos išpjovą ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais, leidžiame pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame jas ant salotų.
5.
Jei norite pilnai iškepusių smulkesnių jautienos juostelių, kepame taip: jautienos išpjovą supjaustome smulkiomis pailgomis juostelėmis, sumaišome su 2 v. š. sojų padažo, beriame į įkaitintą keptuvę ir kepame maišydami apie 5 minutes. Iškepusias jautienos juosteles sumaišome su salotomis.
6.
Patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu, pabarstome sezamų sėklomis, aitriosios paprikos griežinėliais ir šviežia kalendra.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital