Avokadų užkandėlės su silke ir mangais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Avokadų užkandėlės su silke ir mangais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Avokadų užkandėlės su silke ir mangais
Avokadų užkandėlės su silke ir mangais
Autorius apie receptą: Silkės ir avokadų derinys galbūt skamba neįprastai, bet, patikėkite, jis puikus. Egzotiškai salstelėję ir gaivūs mangai, subtilus silkės sūrumas bei agurkų gaiva Silkės ir avokadų derinys galbūt skamba neįprastai, bet, patikėkite, jis puikus. Egzotiškai salstelėję ir gaivūs mangai, subtilus silkės sūrumas bei agurkų gaiva susijungia į ultra darnią skonio visumą. Puiki dalis ir ta, jog šį žavingą užkandį paruošite vos per 15-20 minučių (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai avokadų (mažų arba 3 didesnių)
2 vienetai silkių filė (naudojau VIČI tradicinę)
1 vienetas mango vaisiaus (gerai prinokusio, vidutinio dydžio)
1/4 vieneto ilgavaisių agurkų (arba 0.5 raudonos paprikos)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
Patiekiant:
šiek tiek kalendros (arba petražolių ar svogūnų laiškų)
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių (arba juodųjų pipirų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkių file nusausiname popieriniu rankšluostėliu ir supjaustome mažais kubeliais.
2.
Mangą nulupame, išimame kauliuką, o minkštimą supjaustome panašaus dydžio kubeliais kaip silkę.
3.
Agurką supjaustome kubeliais (naudojame tik dalį be sėklyčių, jog salotos nepavandenytų).
4.
Avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir išskobiame dalį minkštimo, jog duobutės būtų gilesnės. Jas ir avokado šonus pašlakstome trupučiu citrinos sulčių (kad nepatamsuotų). Išskobtą minkštimą supjaustome kubeliais.
5.
Į dubenį dedame silkę, mangą, agurką ir avokadų minkštimą. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišome.
6.
Į kiekvieną avokadą dedame po 1-2 šaukštus silkės salotų.
7.
Pabarstome trupučiu aitriosios paprikos miltelių (arba šviežiai grūstų juodųjų pipirų). Papuošiame kalendros lapeliais (ar kitais žalumynais).
8.
Tiekiame ir skanaujame!
Patarimai:
Šias užkandėles tiekite iškart, nes ilgiau stovėdami avokadai tamsuoja, o agurkai gali paleisti skysčio. Jei norite pasiruošti šiek tiek iš anksto, agurko galite nenaudoti arba jį pakeisti raudonąją saldžia paprika. Tokiu atveju silkės salotas sumaišykite anksčiau (bet ne daugiau kaip 1-2 valandas iki valgymo) ir laikykite šaldytuve. Avokadus jomis įdarykite prieš patiekdami.
Jei mėgstate pikantiškiau, į silkės salotas galite įmaišyti pusę smulkiai sukapoto rausvojo svogūno arba saują svogūnų laiškų.
Avokadus aš naudojau mažuosius, bet tinka ir didesni avokadai - tiesiog užkandėlės bus sotesnės.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital