Avokadų panna cotta su juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Avokadų panna cotta su juodaisiais serbentais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 prinokusių avokadų
8 g želatinos granulių
0,5 stiklinės šalto vandens
1 v. š. malto imbiero
200 g riebios grietinėlės
1 citrinos sulčių
100 g medaus
300 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
1 v. š. 30 % riebumo grietinės
2 v. š. cukraus pudros pabarstymui (nebūtinai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Želatinos granules užpyliau šaltu vandeniu ir palikau brinkti. Avokadus perpjoviau kiekvieną pusiau. Išėmiau kaulus. Šaukštu išgremžiau minkštimą (galima nulupti ir minkštimą tiesiog supjaustyti) Į gilų indą sudėjau avokadų minkštimą, išspaustas citrinų sultis. Citrinų sultys reikalingos, kad avokadų masė nepatamsėtų :). Subėriau maltą imbierą, paskaninau medumi ir viską gerai sutryniau iki vienalytės masės smulkintuvu. Išmirkusią želatiną karščiui atspariam inde maišydama kaitinau tol, kol ištirpo. Supyliau grietinėlę ir dar pakaitinau 5 minutes. Atvėsinau. Į avokadų masę supyliau ištirpintą želatiną grietinėlėje. Dar kart viską išmaišiau. Pasiruoštus indelius perploviau lediniu vandeniu, kad stingdama panna cotta neprikibtų prie sienelių. Masę supilsčiau į paruoštus indelius ir padėjau į šaldytuvą. Palikau stingti 4 valandas. Jei naudosite šviežias uogas, jas pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukraus pudra, dar galimą paskaninti mėgstamu likeriu. Mano naudotos uogos buvo sutrintos, sumaišytos su cukrumi ir užšaldytos. Teliko indelį nakčiai ištraukus iš šaldiklio palikti šaldytuve, kad atitirptų. Pateikimas: Sustingusią avokadų panna cotta išėmiau iš indelių.
Kiekvieną išdėliojau lėkštės viduryje, aplink apliejau uogų padažu.
Uogų padažą "pamarginau" grietinės raštais. SKANAUS!
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital