Avinžirnių troškinys su pomidorais ir feta

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Avinžirnių troškinys su pomidorais ir feta
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Avinžirnių troškinys su pomidorais ir feta
Avinžirnių troškinys su pomidorais ir feta
Autorius apie receptą: Patiekalai su avinžirniais yra vieni iš mano mėgstamiausių. Galėčiau juos valgyti kasdien! Šį kartą gaminau nesudėtingą, tačiau be galo skanų troškinį, įkvėpta Patiekalai su avinžirniais yra vieni iš mano mėgstamiausių. Galėčiau juos valgyti kasdien! Šį kartą gaminau nesudėtingą, tačiau be galo skanų troškinį, įkvėpta Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 skardinės konservuotų avinžirnių (arba 450g virtų)
400 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų)
250 mililitrų daržovių sultinio
100 gramų fetos sūrio
2 saujos špinatų (nebūtina)
2 vienetai rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio arba 1 didelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (nedidelės)
2 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį, galima nedėti)
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio malto kumino (nebūtna)
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių (arba 3-4 vnt nemaltų)
2 vienetai lauro lapų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustyti.
2.
Į didesnę gilią keptuvę (arba puodą) pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūnus ir kepti iki kol svogūnai taps skaidresni (apie 5 min). Tuomet suberti česnakus ir kepti 1 min.
3.
Supilti pomidorų tyrę, daržovių sultinį, dėti lauro lapus, raudonėlį, kuminą, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir išmaišyti. Užvirti, tada uždengti keptuvę dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir troškinti 10-15 min, kad skoniai susijungtų.
4.
Suberti avinžirnius ir troškinti neuždengtus ant nedidelės kaitros 10–15 minučių, retkarčiais pamaišant.
5.
Iš troškinio išimti lauro lapus, sudėti špinatus, išmaišyti ir pakaitinti iki špinatai sukris. Tuomet berti cukrų, įspausti citrinos sultis. Jei trūksta, įberti dar druskos, pagal skonį pagardinti pipirais.
6.
Ant troškinio viršaus užtrupinti fetos sūrį. Tą padariusi aš dar 4-5 min apkepiau po orkaitės griliumi, kad feta apskrustų, bet tai nebūtina.
7.
Patiekiant pabarstyti petražolėmis. Galima papuošti citrinų griežinėliais.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kristina
2023-07-04 22:41
Labai skanu. Ir fetos sūris čia labai tinka :) Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital