Avinžirnių ir moliūgų karis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Avinžirnių ir moliūgų karis
Avinžirnių ir moliūgų karis
Avinžirnių ir moliūgų karis
Avinžirnių ir moliūgų karis
Autorius apie receptą: Jei kada girdėjot ką sakant, kad vegetariškas maistas nepakankamai sotus, turėtumėt tam žmogui pasiūlyti paragauti avinžirnių ir moliūgų kario. Avinžirniai, moliūgai ir Jei kada girdėjot ką sakant, kad vegetariškas maistas nepakankamai sotus, turėtumėt tam žmogui pasiūlyti paragauti avinžirnių ir moliūgų kario. Avinžirniai, moliūgai ir pievagrybiai šiam patiekalui suteikia sotumo, kokosų pienas – kremiškumo, o prieskoniai pripildo nuostabaus aromato. Tiesa, klasikinė avinžirnių ir moliūgių kario versija ruošiama be pievagrybių ir su daržovių sultiniu, tačiau kviečiame pabandyti jį atrasti truputį kitaip – grybų skonis bei aromatas čia puikiai dera. Gausiam moliūgų derliui nesibaigiant, nedvejodami gaminkite šį patiekalą. Jis labai gardus. Tai maistas vėsioms rudens dienoms, kai apsikabinus dubenėlį norisi sušilti ne tik rankas – kai norisi sušildyti saulės spėjusią pasiilgti sielą. Nežinia, tą magiją sukuria geltonojo kario milteliai ar tarkuotas šviežias imbieras, bet tai išties pavyksta – tai maistas, kuris sušildo. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas sviestinio moliūgo
480 gramų konservuotų avinžirnių
400 mililitrų kokosų pieno
250 mililitrų grybų sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
200 gramų pievagrybių
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas imbiero (smulkiai tarkuoto)
2 šaukšteliai kario
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio kajeno pipiro
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų (grūstų)
Patiekiant:
pagal poreikį ryžių
1 pundelis kalendros
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gilesnėje keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite kelias minutes vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir tarkuotą imbierą. Maišydami pakepinkite minutę.
2.
Suberkite geltonojo kario miltelius, kuminą, kajeno pipirus, pagardinkite žiupsniu druskos ir žiupsniu juodųjų pipirų. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą moliūgą , riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir avinžirnius. Maišydami pakepinkite 1-2 minutes, kad prieskonių mišiniu pasidengtų visos daržovės ir prieskoniai išskirtų savo aromatą.
3.
Supilkite į keptuvę sultinį ir kokosų pieną. Išmaišykite ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį ir virkite apie 20-25 minutes, kol moliūgai suminkštės. Porą minučių prieš virimo pabaigą įmaišykite šiek tiek pasmulkintus špinatus. Paragaukite ir, jei trūksta, pagardinkite papildomu žiupsniu druskos ar pipirų.
4.
Patiekite su virtais ryžiais, šviežiomis kalendromis ir žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ieva
2021-12-06 12:53
Ka galima pakeisti kokosu pieno? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital