Aviečių pyragas su šokoladu ir vyšnių padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Aviečių pyragas su šokoladu ir vyšnių padažu
Aviečių pyragas su šokoladu ir vyšnių padažu
Autorius apie receptą: Pyragas, kurio nereikės net kepti. Pavasariškai spalvingas, labai gardus. Nesudėtingai paruošite, o ir nereikia įmantrių ingredientų. Pyragas, kurio nereikės net kepti. Pavasariškai spalvingas, labai gardus. Nesudėtingai paruošite, o ir nereikia įmantrių ingredientų. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
50 gramų sviesto
50 gramų migdolų drožlių
50 gramų panko džiūvėsėlių
50 gramų juodojo šokolado
10 gramų vanilinio cukraus
Kremui:
200 gramų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
100 gramų šokolado (aviečių)
50 gramų cukraus
50 gramų vyšnių likerio
5 vienetai želatinos lapelių
Padažui:
200 gramų šaldytų vyšnių
200 gramų vyšnių likerio
100 gramų cukraus
5 gramai maltos vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje kepamas sviestas, kol gražiai apskrunda. Beriamos migdolų drožlės, džiūvėsėliai, cukrus. Kepama apie 5 minutes, kol gražiai paruduoja. Beriamas vanilinis cukrus, dedamas ir ištirpinamas juodas šokoladas.
2.
Paruošti trupiniai trumpai sutrinami trintuve.
3.
Į pyrago formą beriami trupiniai, išlyginami per visą plotį. Dedama į šaldytuvą 30 - 60 minučių, kad sustingtų.
4.
Kremui atskiriami kiaušinių tryniai nuo baltymų.
5.
Tryniai plakami su cukrumi ir likeriu, kol cukrus ištirpsta ir masė tampa vientisa.
6.
Dubenyje iki standžių putų išplakama grietinėlė.
7.
Želatinos lakštai ištirpinami šiltame vandenyje. Sudedami į dubenį su trynių mase.
8.
Į dubenį su grietinėle nuolat maišant supilama trynių masė, tirpintas, 38 C laipsnių temperatūros šokoladas. Sumaišoma iki vientisos masės.
9.
Kiaušinių baltymai plakami iki putų, atsargiai įmaišomi į šokolado masė.
10.
Kremas dedamas ant biskvito. Pyragas dedamas į šaldytuvą 3 valandoms, kad sustingtų.
11.
Padažui į puodą sudedamos vyšnios, pilamas likeris, beriamas cukrus, vanilė ir verdama ant lėtos ugnies apie 1 valandą, kol padažas sutirštėja.
12.
Pyragas patiekiamas su vyšnių padažu, šaltyje džiovintomis uogomis arba šviežiais brokolio ar gražgarstės daigais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital