Aviečių plokštainis

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Aviečių plokštainis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Papločiui:
1.5 stiklinės miltų (1 stiklinė = 225 ml)
1 žiupsnelis druskos
113 g sviesto, atšaldyto
2 valgomi šaukštai grietinėlės
0.5 stiklinės cukraus
3 stiklinės šviežių aviečių
Įdarui:
1 stiklinė cukraus
1 valgomas šaukštas miltų
2 kiaušiniai, išplakti
1 stiklinė grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Orkaitę įkaitinti iki 190oC (375oF).
2. Plačią ir žemą kepimo skardą (tokią, kurią naudojate, kai kepate sausainius) ištepti sviestu.
3. Papločiui: dubenyje sumaišyti 1 stiklinę miltų, druską ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską pertrinti pirštais arba šakute, kol neliks didelių sviesto gumulėlių ir viskas gerai susimaišys (mišinys taps panašus į drėgną smėlį). Į miltų ir sviesto mišinį supilti 2 valgomus šaukštus grietinėlės. Išmaišyti.
4. Tešlą sukrėsti į paruoštą skardą, pirštais paspaudžiant ją išlyginti į plokščią, maždaug 5 mm storio paplotį. Jeigu paplotis nepadengs viso skardos dugno, pirštais suformuokite iškilusį kraštelį, kuris neleis išbėgti skystam įdarui.
5. Atskirame dubenėlyje sumaišyti 0.5 stiklinės cukraus ir 0.5 stiklinės miltų. Mišinį berti ant paruošto papločio, išlginti, kad būtų vienodo storio cukraus/miltų sluoksnis.
6. Ant cukraus/miltų sluoksnio gražiai išdėlioti avietes.
7. Įdarui: sumaišyti cukrų ir miltus. Supilti išplaktus kiaušinius, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakti. Plakinį pilti ant išdėliotų aviečių.
8. Kepti 40-45 minutes, arba kol viršus lengvai paruduos. Plokštainį atvėsinti skardoje.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital