Austriškas bulvių štrudelis

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Austriškas bulvių štrudelis
Autorius apie receptą: Šį štrudelį paruošti daug lengviau, nei gali atrodyti. Mūsų šeimoje pamėgtas patiekalas, kurį labai tinka tinka tiekti tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam, o ir gardu Šį štrudelį paruošti daug lengviau, nei gali atrodyti. Mūsų šeimoje pamėgtas patiekalas, kurį labai tinka tinka tiekti tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam, o ir gardu skanauti karštą ar šaltą, kaip užkandį. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
150 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų vandens
110 gramų sviesto (minkštesnio)
1 šaukštelis druskos (nubraukto)
Įdarui:
400 gramų bulvių (apytikriai, virtų)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas (arba krapų ar kitų žolelių)
0.5 šaukštelio kmynų
0.5 šaukštelio druskos (nubraukto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas pieno
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, druską, įpilti vandens ir gerai išminkyti iki kol masė taps vientisa. Suformuoti į rutulį ir apvynioti maistine plėvele, dėti į šaldytuvą 20 minučių.
2.
Stalą pabarstyti miltais, dėti tešlą ir ją iškočioti į didelį, 0.5 centimetro storio stačiakampį. Stačiakampio viduryje dėti minkštą sviestą, užlenkti vieną stačiakampio galą ant sviesto, tuomet antrą galą ant viršaus, iškočioti (taip tešloje pasiskirsto sviestas ir tešla turi daugiau sluoksnių). Tešlą suformuoti į kamuolį ir susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 20 minučių.
3.
Atvėsintą tešlą vėl iškočioti, perlenkti į kelias dalis, susukti į maistinę plėvelę ir dar palaikyti šaldytuve.
4.
Šoninę pasmulkinti. Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti šoninę ir trumpai apkepti.
5.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų ir išplakti.
6.
Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais. Į dubenį suberti kmynus, rozmariną, įspausti česnako, sudėti bulves, šoninę, supilti kiaušinių plakinį ir išmaišyti.
7.
Tešlą iškočioti į didelį, poros milimetrų storio stačiakampį. Įdarą dėti į stačiakampio vidurį, išlyginti jį per trečdalį tešlos nuo krašto iki krašto. Tuomet įdarą užvožti vienu tešlos galu, likusį galą aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, šį galą užlenkti ant uždengto įdaro. Gerai prispausti visus kraštelius.
8.
Į mažą dubenėlį įmušti kiaušinį, įpilti pieno ir išplakti. Viršų aptepti likusiu plakiniu. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Įdėti paruoštą štrudelį.
9.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių iki kol gražiai apskrus ir iškeps.
Patarimai:
Galima tiekti su tokiu padažu: į keptuvę dėti 50 g sviesto, šaukštelį miltų, kaitinti, labai gerai maišyti, tuomet įpilti apie 200 ml pieno, įberti krapų ar kitų žalumynų, jei norisi galima įtarkuoti šiek tiek sūrio.
Galima ruošti ir su pirktine šaldyta bemiele sluoksniuota tešla.
Įdarą galima koreguoti pagal tai, ką turite namuose. Labai tinka pagardinti svogūnais, poru, keptais pievagrybiais, vietoje įprastų bulvių naudoti saldžias bulves, pagardinti fetos sūriu.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital