Pikantiškas obuolių padažas žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pikantiškas obuolių padažas žiemai
Autorius apie receptą: Maloniai kandžiojantis liežuvį padažas. Tiks ne tik su mėsos ar paukštienos kepsniu, bet ir keptos jūrinės žuvies draugijoje. Padažą galima gaminti ir iš krituolių Maloniai kandžiojantis liežuvį padažas. Tiks ne tik su mėsos ar paukštienos kepsniu, bet ir keptos jūrinės žuvies draugijoje. Padažą galima gaminti ir iš krituolių obuolių, jų šiemet pilni sodai. Svarbiausia, kad į konservuojamą padažą nepapultų puvinio, todėl obuolius reikėtų kruopščiai išpjaustyti. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai obuolių (gryno svorio)
300 mililitrų obuolių acto
2 vienetai aitriųjų pipirų (7 - 10 cm)
10 skiltelių česnako
4 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai druskos
2 šaukšteliai maltos ciberžolės
2 šaukšteliai citrininių pipirų (maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais kubeliais. Čili pipirą ir česnaką supjaustau kuo smulkiau.
2.
Pasiruošiu nedidelius stiklainius ir dangtelius - išplaunu karštu vandeniu su soda ir išdžiovinu apverstus ant virtuvinio rankšluosčio.
3.
Į puodą supilu actą, suberiu obuolių kubelius ir kaičiu pačią mažiausią ugnį. Uždengiu dangtį ir verdu apie 15min. nuo užvirimo. Suberiu cukrų, druską, ciberžolę, česnakus, čili bei citrinpipirius. Maišant verdu 5-7min., jei obuoliai dar vis nesukritę, blenderiu pasmulkinu iki vientisos masės.
4.
Karštą padažą supilstau į stiklainius, užsuku ir apverčiu aukštyn kojomis ant stalo. Atvėsusius konservus laikau rūsyje, o atidariusi - šaldytuve.
5.
Patarimas: verdant šį padažą stenkitės nestovėti tiesiai virš garų, acto garai nėra labai draugiški mūsų kvėpavimo takams.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2021-09-17 12:05
Man visą skonį sugadino actas. Draugė pasidarė be acto su rūgštesniais obuoliais, gavosi tobulai. ATSAKYTI
Simona
2021-09-20 10:26
Palaukite, kol susistovės dar padažas kokį mėnesiuką ir susijungs visi skoniai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital