Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai
Saldžiai aštrūs kukurūzų spragėsiai
Autorius apie receptą: Spragėsiai gali būti ne tik saldūs ar sūrūs, bet ir... aštrūs! Jei mėgstate tokius skonius, labai rekomenduojame išbandyti taip pagardintus spragėsius! Spragėsiai gali būti ne tik saldūs ar sūrūs, bet ir... aštrūs! Jei mėgstate tokius skonius, labai rekomenduojame išbandyti taip pagardintus spragėsius! Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų kukurūzai spraginimui
1 šaukštas aliejaus
Sirupui:
70 gramų medaus (tinka ir dirbtinis)
60 gramų sviesto
40 gramų aštraus padažo (tinka Sriracha ar Tabasko tipo)
30 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jeigu rinsitės spraginimui mikrobangėje skirtus kukurūzus su specialiu maišeliu, juos spraginkite pagal nurodymus ant pakuotės. Jeigu rinksitės paprastus kukurūzus į puodą pilkite aliejų ir jį įkaitinkite ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros. Tada į puodą berkite kukurūzus.
2.
Uždenkite dangčiu ir, vis supurant puodą, kepkite spragėsius, kol išsprogs.
3.
Į prikaistuvį dėkite medų, sviestą, cukrų, druską, pilkite padažą. Kaitinkite, kol užvirs, ant minimalios kaitros virkite apie 3 - 5 minutes, vis pamaišant, kol taps gintarinės spalvos.
4.
Nuimti nuo katros, įmaišyti sodą. Atsargiai, mišinys putos!
5.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos paskleisti spragėsius, aplieti paruoštu padažu, permaišyti.
6.
Kepti iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia) apie 10 minučių. Permaišyti, kepti dar 10 minučių, vėl permaišyti ir pakepti dar 10 minučių.
7.
Iš orkaitės išimtus spragėsius palikti porą minučių pravėsti, išskirstyti, kad nesuliptų ir skanauti!
Patarimai:
Daugiau patarimų apie spragėsių kepimą rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital