Aromatingas medaus tortas su džiovintomis slyvomis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Aromatingas medaus tortas su džiovintomis slyvomis
Autorius apie receptą: Tortas skaniausias pastovėjęs ne mažiau nei 2 dienas (!). Biskvitai pakankamai "sunkūs", tad jiems reikia laiko sugerti sulaistymą, kremą. Tortą pjovėme po paros nuo Tortas skaniausias pastovėjęs ne mažiau nei 2 dienas (!). Biskvitai pakankamai "sunkūs", tad jiems reikia laiko sugerti sulaistymą, kremą. Tortą pjovėme po paros nuo pagaminimo. Skonis buvo kaip eilinio, niekuo neypatingo tortuko. Bet kai paragavome jo pastovėjusio kelias dienas - atrodė, kad tai kitas tortas. Drėgnas, meduolinio skonio ir kvapo, su gaiviu kremu ir saldžiu slyvų prieskoniu. Ingredientai skirti 21-24 cm apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
350 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų kepinių margarino
3 vienetai kiaušinių
180 gramų dirbtinio medaus
3 šaukšteliai sodos
0.5 šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių
šiek tiek acto
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
450 mililitrų grietinės
45 mililitrai vandens
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai cukraus pudros
15 gramų želatinos
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek džiovintų slyvų
Sulaistymui:
250 mililitrų arbatos (sulčių arba alkoholio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome. Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja. Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Aš subėriau apie 370 gr. Jų kiekis priklausys ir nuo kiaušinių dydžio, tad tikslaus neįvardinsiu.
2.
Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 val. Po 45 min. patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku, ir jei jis aplipęs tešla - kepkite dar. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 5 papločius. Papločių kiekis gali skirtis priklausomai nuo to, kokio skersmens formoje kepsite.
3.
Kremui želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties (ant peilio galiuko). Grietinę truputį paplakame su cukraus pudra (galima naudoti ir cukrų, bet gali jaustis jo kristaliukų). Sumaišome su grietinėle, įpilame citrinos sulčių pagal skonį. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname (!!!), plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu mikserio greičiu labai trumpai paplakame - tik kad sumaišyti želatiną su kremu. Sudedame pjaustytas džiovintas slyvas. Jei kremas nepakankamai standus tepimui, palaikome šaldytuve. Jei sumaišius grietinėlę su grietine kremas būna pakankamai standus - želatinos galite ir nenaudoti.
4.
Kiekvieną biskvitą sulaistome ir sutepame kremu. Paliekame nakčiai, kad sustingtų. Papuošimui nupjoviau pakilusį biskvito viršų ir sumaliau jį blenderiu į trupinius. Tortą aptepiau trupučiu kremo (be slyvų) ir apibarsčiau trupiniais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital