Aromatingas marokietiškas vištienos troškinys su medumi ir džiovintomis slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Aromatingas marokietiškas vištienos troškinys su medumi ir džiovintomis slyvomis
Aromatingas marokietiškas vištienos troškinys su medumi ir džiovintomis slyvomis
Aromatingas marokietiškas vištienos troškinys su medumi ir džiovintomis slyvomis
Aromatingas marokietiškas vištienos troškinys su medumi ir džiovintomis slyvomis
Autorius apie receptą: Tikrasis tokio troškinio vardas yra tažinė (tajine), o jis taip pavadintas dėl autentiško puodo, kuriame toks troškinys paprastai būna gaminamas Šiaurinės Afrikos šalyse. Tikrasis tokio troškinio vardas yra tažinė (tajine), o jis taip pavadintas dėl autentiško puodo, kuriame toks troškinys paprastai būna gaminamas Šiaurinės Afrikos šalyse. Puodas susideda iš dviejų molinių dalių – gilesnės lėkštės ir trikampio dangčio, panašaus į kepurę. Tokia dangčio forma parinkta specialiai tam, kad kaistančio troškinio kondesacija gryžtų atgal į troškinį. Neišsigąskite, tas puodas tikrai nėra būtinybė – tažinę aš gaminau jau daug metų, o puodą tik dabar įsigijau ir tik tam, kad jums parodyti. Troškinį galite gaminti ir paprastame puode, tik būtų gerai, kad tą puodą galėtumėte ne tik statyti ant viryklės, bet ir į orkaitę dėti, tad jis neturėtų turėti jokių plastikinių dalių, o be to reikės dangčio. Jei turite storadugnį, tą vadinamą špižinį, puodą, tai toks tiks labiausiai. Troškinį troškinti orkaitėje yra paprasčiausias būdas, bet jį galima troškinti ir ant viryklės, ant labai lengvos ugnies. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai vištų blauzdelių
2 stiklinės vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (didesnio)
15 vienetų džiovintų slyvų
3 šaukštai aliejaus (kepimui)
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto imbiero
2 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių.
2.
Sumaišykite cinamoną ir kitus sausus prieskonius.
3.
Imkite puodą, kurį galite dėti į orkaitę ir kurį galite uždengti. Ant vidutines karštumo viryklės, įkaitinkite aliejų ir į jį suberkite prieskonių mišinį. Pakepinkite apie pusę minutės, kol jie atskleis savo aromatą, tada dėkite vištieną ir apkepinkite iš visų pusių, taip užtikrinsite, kad mėsa įgaus gerą spalvą ir aromatą. Trumpam iškelkite vištieną į lėkštę, o į puodą dėkite svogūnus ir kepkite maždaug penkias minutes.
4.
Gražinkite mėsą į puodą, sudėkite džiovintas slyvas, apliekite sultiniu, pasūdykite truputį, paberkite pipirais. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę 1 valandai. Ištraukus iš orkaitės, statykite vėl ant viryklės, įmaišykite medų ir užvirinkite ant stiprios ugnies. Pavirkite apie 5 minutes kol padažas truputį sutirštės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Irmantas
2019-08-25 13:00
Tikrasis tokio troškinio vardas yra ne tažinė, o tadžinas. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital