Česnakinė bulvių košė - nes ji puiki!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Česnakinė bulvių košė
Autorius apie receptą: Tokia košė yra labai populiari už Atlanto. Aš pati pirmą kartą jos paragavau lankydamasi Amerikoje, kur ko ne kiekviename restorane galima rinktis, paprastą košę arba su Tokia košė yra labai populiari už Atlanto. Aš pati pirmą kartą jos paragavau lankydamasi Amerikoje, kur ko ne kiekviename restorane galima rinktis, paprastą košę arba su česnakais. Dabar, aš ir namie dažnai renkuosi šitą- su česnakais. Orkaitėje kepti česnakai nebeturi aitrumo ir aštraus skonio kaip švieži, todėl nebijokite, kvapių pasekmių nebus. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
150 mililitrų pieno
2 galvos česnako
50 gramų sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Perpjaukite česnako galvutes horizontaliai. Kiekvieną dalį pašlakstykite puse šaukšto alyvuogių aliejaus, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pasibaigus česnakų kepimo laikui, imkite juos iš orkaitės ir truputį atidarykite kiekvieną ryšulėlį kad jie atvėstų tiek kad galėtumėte paliesti pirštais. Į lėkštę apverskite kiekvieną puselę ir truputį spūstelėkite pirštais, skiltelės turėtų iškristi, o likusias iškrapštykite peilio galu. Sutrinkite česnakus šakute.
2.
Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs. Bulvėms išvirus, nusunkite jas ir sugrūskite grūstuve, dėkite sviestą, supilkite pieną ir viską gerai sugrūskite, kaip ir darant paprastą bulvių košę. Kai pasieksit norimą konsistenciją, pagardinkite pipirais, sudėkite trintus česnakus ir išmaišykite mediniu šaukštu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Renata
2017-05-28 07:57
Man ji tokia labai prancūziška pasirodė - jie labai česnakus su viskuo mėgsta :))) Valgėm su pievagrybių padažu, taip skanu, kad net jokios mėsytės šalia nepasigedom. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital