Autorius apie receptą:
Tirštas ir skaisčiai raudonas arbūzų sirupas, kai kuriose šalyse dar vadinamas arbūzų medumi arba arbūzų nektaru. Labai saldus, labai arbūziškas, tobulai tinkantis
Tirštas ir skaisčiai raudonas arbūzų sirupas, kai kuriose šalyse dar vadinamas arbūzų medumi arba arbūzų nektaru. Labai saldus, labai arbūziškas, tobulai tinkantis pagardinti ledus, blynelius ar kitus desertus. Išvirtą jį galite laikyti šaldytuve ir sunaudoti per 2-3 savaites, arba dar karštą išpilstyti į stiklainiukus ir saugoti žiemai.
(...daugiau)(...mažiau)
Laurinta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
arbūzo
(minkštimo, jau be žievės)
0.5 kilogramo
cukraus
1 vienetas
citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskirti arbūzo minkštąją dalį nuo žievės, išrinkti sėklas.
2.
Arbūzą supjaustyti mažais gabaliukais ir sutrinti šakute arba elektriniu smulkintuvu.
3.
Į puodą sudėti arbūzą, suberti cukrų ir virti ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 25 minutes. Tada įspausti citrinos sultis ir pavirti dar 5 minutes. Verdant keisis arbūzo spalva, skystis ims tirštėti ir taps klampesnis.
4.
Išvirtą masę perkošti per sietelį. Karštą sirupą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais.
5.
Stiklainius apversti, apkloti antklode ir leisti visiškai atvėsti. Tada laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke.
Patarimai:
•
Iš šio kiekio paruošite apie 450 ml sirupo.
•
Jei po nurodyto virimo laiko sirupas atrodo per skystas, dar pakaitinkite kelias minutes. Bet neperkaitinkite, nes vėsdamas jis dar tirštės, tad perkaitinus gali imti cukruotis.
•
Aatidarytą arbūzų medaus indelį reikėtų laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-3 savaites.
•
Stiklainius aš sterilizuoju taip - švariai išplaunu, tada kepimo skardą iškloju rankšluosčiu ir ant jo sustatau stiklainius kakleliais į apačią. Dedu į iki 100 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinu apie 30 minučių.