Arbūzų ir kivių ledai be cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Arbūzų ir kivių ledai be cukraus
Arbūzų ir kivių ledai be cukraus
Arbūzų ir kivių ledai be cukraus
Arbūzų ir kivių ledai be cukraus
Autorius apie receptą: Labai žaismingai atrodantys, skanūs ir maistingi ledai, kurie bent mano aplinkoje yra mėgiami ir vaikų, ir suaugusių. Pagaminami jie nesudėtingai, vienintelis šiek tiek Labai žaismingai atrodantys, skanūs ir maistingi ledai, kurie bent mano aplinkoje yra mėgiami ir vaikų, ir suaugusių. Pagaminami jie nesudėtingai, vienintelis šiek tiek užtrunkantis momentas - luktelti, kol sustings pirmas sluoksnis, kad galėtume dėti antrą. Iš tiesų kiekvienas iš šių sluoksnių yra puikūs ledai savaime, tad jeigu skubate, galite tiesiog daryti vieno skonio ledus - arbūzinius arba kivių :-) (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų arbūzo (gryno svorio, be žievelių)
2 vienetai kivių
1 vienetas bananų (nedidelių)
0.5 vieneto avokadų
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš arbūzo išrenku sėklas, supjaustau jį postambiais gabalėliais ir dedu į elektrinio plaktuvo indą. Dar įspaudžiu šlakelį citrinos sulčių ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos. Papildomai saldumo aš nededu, bet jeigu mėgstate saldžiau arba arbūzas nėra labai prinokęs, galite papildomai įdėti šiek tiek medaus.
2.
Plakant arbūzą kartais viršuje susidaro putų. Paprastai jos nusistovi per keletą minučių, bet jeigu skubate, galite jas nugriebti.
3.
Arbūzo tyrę supilstau į ledų formeles, palikdama apie 3 centimetrus nuo viršaus neužpildytus. Formeles dedu į šaldiklį 1.5-2 valandoms, kad arbūzas apstingtų ir ant jo būtų galima dėti kitą sluoksnį. Tik nešaldykite ilgiau negu 2 valandų, nes masė sustings per daug ir neįsmeigsite pagaliukų.
4.
Kai arbūzas apstingsta, pasiruošiu kivių sluoksnį. Elektriniu plaktuvu iki vientisos masės sutrinu 2 nuluptus kivius, 1 bananą ir pusę avokado. Šią žalią masę šaukšteliu išdalinu ant arbūzinės masės.
5.
Smeigiu pagaliukus (arba specialius formelių antgalius, jeigu tokius turite) ir dedu į šaldiklį dar bent 2-3 valandoms arba nakčiai.
6.
Norėdama išimti ledus iš formelių, jas pamerkiu 15-20 sekundžių į indą su šiltu vandeniu (šiltu, bet jokiu būdu ne karštu!) - tada formelė labai gražiai nusiima lengvai timptelėjus ledus už pagaliuko.
7.
O tada belieka skanauti!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aldona
2018-08-05 22:09
Ar galima be avokado? Aciu. ATSAKYTI
Dovilė
2018-08-06 07:02
Tikrai galima ir be avokado, esu gaminusi ir be jo - žalsvos atspalvis bus šiek tiek kitoks, bet irgi skanu bei gražu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital