Apverstas slyvų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Apverstas slyvų pyragas
Apverstas slyvų pyragas
Apverstas slyvų pyragas
Apverstas slyvų pyragas
Apverstas slyvų pyragas
Apverstas slyvų pyragas
Autorius apie receptą: Minkštas purus pyragas su saldžiomis slyvomis. Idealu su ledais ar grietinėle. Pyragas ruoštas 20 cm skersmens keptuvėje, bet galima naudoti ir paprastą kepimo formą. Minkštas purus pyragas su saldžiomis slyvomis. Idealu su ledais ar grietinėle. Pyragas ruoštas 20 cm skersmens keptuvėje, bet galima naudoti ir paprastą kepimo formą. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
0.5 kilogramo mėlynųjų slyvų (apytikriai, kad uždengtų formos dugną)
150 gramų cukraus
50 gramų vandens
25 gramai sviesto
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų cukraus
90 gramų grietinės, 30% riebumo
3 šaukštai pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas nuplauti, slyvas supjaustyti į keturias dalis ir išimti kauliukus.
2.
Sirupui į puodą suberti cukrų, įpilti vandens ir kaitinti iki kol ištirps, tuomet įdėti sviestą ir maišyti iki kol ištirps.
3.
Į keptuvę, kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, arba į kepimo formą, kurioje kepsite pyragą, supilti paruoštą sirupą, tuomet išdėlioti slyvas.
4.
Tešlai į dubenį suberti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Tuomet įdėti grietinės ir vėl maišyti iki vientisos masės, suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, pilti po šaukštą pieno ir gerai išmaišyti.
5.
Paruoštą tešlą užpilti į keptuvę arba kepimo formą ant slyvų ir paskirstyti per visą plotį.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.
7.
Kai pyragas iškeps, jį 5 minutes palaikyti kambario temperatūroje. Tuomet uždengti lėkštę ant pyrago, apversti kepimo indą ant lėkštės ir atsargiai nuimti kepimo indą nuo pyrago.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital