Apverstas obuolių pyragas su varške

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Apverstas obuolių pyragas su varške
Apverstas obuolių pyragas su varške
Apverstas obuolių pyragas su varške
Apverstas obuolių pyragas su varške
Autorius apie receptą: Minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas, jame susipina puikūs skoniai - drėgna varškės tešla ir skanutėliai karamelizavęsi obuoliai! Minkštas, kvapnus ir labai skanus pyragas, jame susipina puikūs skoniai - drėgna varškės tešla ir skanutėliai karamelizavęsi obuoliai! Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų varškės 9%
250 gramų miltų
200 gramų cukraus (naudojome Dansukker)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
120 gramų sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Viršui:
8 vienetai obuolių
150 gramų cukraus (naudojome Dansukker nerafinuotą cukranendrių)
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti perpus, išimti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti stambiomis skiltelėmis.
2.
Keptuvėje kaitinti cukrų ant nedidelės ugnies, kol ištirps iki karamelės. Dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Tuomet sudėti obuolius ir nevartant pakaitinti kelias minutes. Obuolius apversti ir kaitinti toliau, kol nugaruos iš obuolių išsiskyręs skystis ir obuoliai suminkštės. Obuolius su visa karamele paskleisti kepimo formoje (naudojome 24 cm skersmens).
3.
Tešlai varškę pertrinti per sietelį arba elektriniu trintuvu, kad būtų vientisesnės konsistencijos.
4.
Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai ištrinti šakute arba išplakti mikseriu su cukrumi. Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišyti. Tada po vieną mušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno (maišyti jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
5.
Dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa. Tešla turėtų būti tirštoka.
6.
Tešlą paskleisti ant karamelizuotų obuolių.
7.
Pyragą kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min (iki įkišus medinį pagaliuką į pyrago vidurį jis bus neapsivėlęs tešla). Ištraukus pyragą iš orkaitės, leisti jam atvėsti ir sutvirtėti.
8.
Pyragui pravėsus, apversti ir išimti iš formos. Pjaustyti ir skanauti!
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (5)
Justė
2019-11-19 16:20
Ar nereikia į cukrų įpilti vandens, kai jis karamelizuojasi? Beje, ar tikrai obuolius pjaustyti tik per pusę, ne smulkiau? Ačiū ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-11-20 10:30
Vandens nereikia, cukrus ištirps ir susiformuos karamelė, vėliau į jį dedamas sviestas :) Dėl obuolių Jūs visiškai teisi - juos Vylius pjausto stambiomis skiltelėmis. Jei obuoliai mažyčiai, pakaktų perpjauti ir perpus :) ATSAKYTI
Laimutė
2019-11-07 15:40
Ačiū už receptą. ATSAKYTI
As
2019-11-03 20:09
Kazkoks ne toks receptas. Sviestas nurodytas tik obuoliams, o paskui ir tesloje... ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-11-04 10:34
Dėkojame už pastebėjimą, receptą papildėme! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital