Apverstas apelsinų pyragas - dailus ir labai skanus!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas ryškus ir kvepiantis pavasariu! Pyragas ryškus ir kvepiantis pavasariu! Gaminu Namuose
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2 vienetai apelsinų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
180 gramų miltų
100 gramų cukraus
2 šaukštai naminės karamelės (galima paruošti pagal šį receptą)
8 gramai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 C laipsnių.
2.
Apelsinus gerai nuplauname su soda. Supjaustome apie pusės centimetro storio griežinėliais ir, aptepus vieną pusę karamele, išklojame griežinėliais, karamele į apačią, silikoninės apvalios formos dugną.
3.
Sviestą išpkalame iki purumo. Palaipsniui pilame cukrų ir vanilinį cukrų, kol išsiplaka ir nebelieka cukraus kristalų.
4.
Kiaušinius suplakame ir po truputį pilame į besiplakantį sviestą. Pilame kantriai, po nedidelį kiekį ir laukiame, kol įsimaišys į sviestą. Jei supilsite per daug - masė atsiskirs ir riebalai bus sau, o kiaušiniai sau.
5.
Kitame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kai sviesto ir kiaušinių masė susijungia - įsijojame visus miltus ir RANKA lengvai keldami nuo apačios į viršų permaišome tešlą. Reikia stengtis tešlos nemaišyti ilgai, kiek įmanoma trumpiau, nes kitaip pyragas iškepęs bus ne purus, o sunkus.
6.
Paruoštą tešlą paskirstome ant apelsinų, išlyginame paviršių ir šauname į orkaitę 30-35 minutėms. Tikriname su mediniu pagaliuku. Jei ištraukus pagaliukas sausas – pyragas iškepė.
7.
Ant atvėsusio pyrago dedame lėkštę, kurioje patieksime ir apverčiame pyragą. Lengvai patraukiame formą į viršų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viktorija
2021-10-17 15:00
Manau reiktų dėti daugiau miltų, nes pradėjus kepti pyragas tiesiog pradėjo virti... Didelis skuoksnis riebalų viršuje tiesiog burbuliavo... O iškepus iškart susigėrė ir pyragas tapo nepurus, o riebus... ATSAKYTI
Viktorija
2019-03-05 20:46
Pyragas labai gardus. Toks vasariškas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital