Apverstas apelsinų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Apverstas apelsinų pyragas
Autorius apie receptą: Buvau daug girdėjus apie nuostabų apverstų pyragų skonį. Dar daugiau jų mačius, ir turiu pasakyti, kad tas blizgantis karamelinis viršus mane suviliojo. Nors mano girdėtos Buvau daug girdėjus apie nuostabų apverstų pyragų skonį. Dar daugiau jų mačius, ir turiu pasakyti, kad tas blizgantis karamelinis viršus mane suviliojo. Nors mano girdėtos legendos sklandė apie apverstą bananinį pyragą, sugalvojau, kad niekada nesu nieko kepusi su apelsinais ir kad apelsinų žievelė ir cukraus sirupas turėtų puikiai derėti. Ir pyrago tikrai negėda kažkam parodyti, nes atrodo jis gerai. Apelsino riekelės yra gan įdomus grafinis elementas, o kai jos dar žvilga ir pūpso ant sirupo prisigėrusio biskvito… Kalbant apie skonį, pyragas nėra labai saldus, o apelsinai suteikia gaivumo. Cukraus megėjai visada jo gali dėti daugiau į tešlą.
(...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 ir 2/3 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
2/3 stiklinės cukraus
80 gramų sviesto
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas apelsinų (didesnio)
50 gramų sviesto
2 šaukštai auksaspalvio sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visą sviestą išsiimti iš šaldytuvo dar gerokai prieš gaminant.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
3.
Sviesto dalį, skirtą pyrago masei, gerai išplakti kartu su cukrumi. Po vieną, tebeplakant, sumušti kiaušinius. Dar kartą gerai išplakus supilti pieną, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir galiausiai miltų mišinį. Maišyti tol, kol nebesimatys sausų miltų.
4.
Dabar galima pasiruošti skardą (naudojau 26 cm apvalią). Sviesto dalį skirtą pyrago viršui išmaišyti su ruduoju cukrumi ir tokia mase ištepti dugną. Ant viršaus dar užpilti auksaspalvio sirupo (jo galima ir nenaudoti, tuomet tiesiog dėti daugiau cukraus) bei gražiai išdėlioti riekelėmis pjaustytą apelsiną.
5.
Pyrago tešlą pilti į paruoštą skardą su apelsinais ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje maždaug valandą. Prieš pabaigą vis patikrinti pyragą dantų krapštuku, ar įbedus į centrą ant jo lieka tešlos. Jei ne - galima traukti.
6.
Pyragą paaušinti skardoje, dėti ant jo lekštę ir greitu judesiu viską apversti.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital