Apsnigtas mielinis pyragas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Apsnigtas mielinis pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 g miltų
160 g cukraus
25 g mielių
500 g grietinėlės
3 šaukštų aliejaus
1 kiaušinio
150 g aguonų
1 šaukšto vanilinio "Dansukker" cukraus
1 žiupsnio druskos
1 kiaušinio trynio
Aptepimui:
2 šaukštų perlinio "Dansukker" cukraus
1 kiaušinio baltymo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai. Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa. Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi. Kepti apie 30 min.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital