Skanioji "Balandėlių lazanija"

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Balandėlių apkepas lazanija
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir nesudėtingas apkepas, kurį mes namuose vadnimame balandėlių lazanija, nes svao skoniu ir sudėtimi jis primena balandėlius, tik kad paruošiamas daug greičiau :) Labai skanus ir nesudėtingas apkepas, kurį mes namuose vadnimame balandėlių lazanija, nes svao skoniu ir sudėtimi jis primena balandėlius, tik kad paruošiamas daug greičiau :) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (vidutinio dydžio)
600 gramų faršo (skaniau riebesnio)
250 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas morkų (didesnių)
3 šaukštai pomidorų padažo
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
150 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens (likusio nuo kopūstų virimo)
30 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
100 gramų sūrio (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pirmiausia pasiruoškime apvirtų kopūsto lapų - iš kopūsto išpjaukite šerdi, o tada kopūstą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį (vanduo kopūstą turi apsemti) ir pavirkite 5-10 min. Tada kopūstą išimkite ir atskirkite viršutinius suminkštėjusius lapus (tuos, kurie lengvai nusiims). Kopūstą vėl gražinkite į verdantį vandenį, dar pavirkite ir vėl atskirkite lapų. Šiai lazanijai jums pakaks apie 10-12 lapų. Jeigu kažkurie atskiriant įplyš, nieko tokio, jie vis tiek puikiai tinkami.
2.
Pasiruošiame padažą: keptuvėje ant sviesto apkepiname miltus iki gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą. Į miltus intensyviai maišydami (o dar geriau - plakdami šluotele) supilame pieną, sumaišytą su nuo kopūsto apvirimo likusiu vandeniu. Pakaitiname ant vidutinės ugnies iki kol padažas sutirštės. Nuimame nuo kaitros, įmaišome grietinę, pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.
3.
Pasiruošiame faršą - jį sumaišome su virtais ryžiais, sutarkuota per burokine tarka morka ir pomidorų padažu. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, galima dar įbeti mėgiamų mėsos prieskonių.
4.
Į apkepo indą (tinka tiek apvalus, tiek stačiakampis, tikslus dydis bei forma nėra labai svarbu) dedame sluoksnį kopūstlapių, ant jų - sluoksnį faršo, ant faršo paskirstome dalį balto padažo. Sluoksniavimą dar pakartojame 1 arba 2 kartus, iki kol baigiasi ingredientai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti balto padažo.
5.
Indą uždengiame folija ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45-50 min. Tada išjungiame orkaitės kaitrą, nuimamę foliją, ant lazanijos viršaus užberiame tarkuoto sūrio ir paliekame lazanij1 pastovėti karštoje orkaitėje dar apie 10 minučių, kad sūris gražiai išsilydytų.
6.
Traukiame, pjaustome ir skanaujame!
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Loreta
2018-11-07 16:21
Labai skanu, jau trecia karta gaminu, aciu! ATSAKYTI
Alė
2018-11-06 09:21
Antrą kartą negaminsiu, balandėliai žymiai skaniau!

ATSAKYTI
Giedrius David
2018-10-30 15:29
Keistai sugalvota, bet tikrai skanu:) ATSAKYTI
dana
2016-04-11 16:37
Butinai pabandysiu manau bus l skanu ! Aciu uz gera recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis