Apelsinų pyragas su šafranu

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Apelsinų pyragas su šafranu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4,25 puodelio miltų
1 pakelis sausų mielių
0,75 puodelio vandens
0,5 puodelio apelsinų sulčių
0,5 puodelio rudojo cukraus
0,3 puodelio sviesto
0,5 šaukštelio druskos
0,125 šaukštelio malto šafrano arba 0,25 maltos ciberžolės
1 kiaušinis
0,5 puodelio riešutų, pakepintų
0,5 puodelio išsaugoti apelsinų sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Paruoškite cukrinius apelsinų gabaliukus (žr. žemiau). 2. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame dubenyje maišydami pašildykite vandenį, apelsinų sultis, rudąjį cukrų, 1/3 puodelio sviesto, druską ir šafraną, kol sviestas ištirps. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniu. Suplakite elektriniu mikseriu iki vientisos masės. Mediniu šaukštu sudėkite likusius miltus ir riešutus. (Tešla turėtų būti minkšta.) uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 1 valandą). 3. Riebalais ištepkite 23x4 cm apvalią arba 20x20 cm kvadratinę kepimo formą; atidėkite. Riebalais patepkite šaukštą ir suspauskite tešlą. Perdėkite tešlą į paruoštą kepimo skardą. Šaukšto pagalba užpildykite formos kraštus. Uždenkite ir palikite pastovėti šiltai, kol pakils dvigubai (apie 45 minutes). 4. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje apie 35 minutes. Praėjus 20 minučių uždenkite pyragą folija. Išimkite iš formos ir atvėsinkite. 5. Patiekdami sudėkite pusę cukrinių apelsinų gabaliukų ant pyrago ir pašlakstykite jį puse sirupo. Išimkite likusius apelsinų gabaliukus iš sirupo ir supjaustykite. Patiekite supjaustytas apelsino skilteles su pyragu. Likusį sirupą išsaugokite - jį galėsite panaudoti kepdami orkaitėje vištieną, kalakutieną ar kiaulieną (patepkite mėsą likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.)
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital