Apelsininis šokoladainis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Apelsininis šokoladainis
Apelsininis šokoladainis
Apelsininis šokoladainis
Apelsininis šokoladainis
Autorius apie receptą: Šį apelsininį šokoladainį kepėme kartu su Kamile, nes labai norėjau ją nudžiuginti. Kepinių su šokoladu mano namuose būna retai. Bet šis man patiko. Ir tikrai dar kepsiu šį Šį apelsininį šokoladainį kepėme kartu su Kamile, nes labai norėjau ją nudžiuginti. Kepinių su šokoladu mano namuose būna retai. Bet šis man patiko. Ir tikrai dar kepsiu šį pyragą. Jis sunkus, drėgnas, sodrus, bet labai skaniai jaučiasi apelsino aromatas. Rekomenduoju šį pyragą pabandyti išsikepti ir Jums. Tiesa, jis man šiandien dar skanesnis, nei ką tik iškeptas vakar. Užtruksite gaminant apie 20 min + 35 – 40 min, kol pyragas keps. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
225 gramai sviesto
200 gramų juodojo šokolado
275 gramai rudojo cukraus
1 vienetas apelsinų (didelio, nutarkuotos žievelės ir sulčių)
110 gramų kvietinių miltų
110 gramų balto šokolado
30 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Garų vonelėje ištirpinamame sviestą kartu su juoduoju šokoladu.
2.
Kiaušinius išsukame su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, druska, kol masė patrigubės. Įtarkuojame apelsino žievelę. Įspaudžiame pusės apelsino sultis. Išmaišome. Atsargiai įmaišome tirpintą šokoladą. Įsijojame miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
3.
Baltą šokoladą supjaustome nedideliais gabalėliais ir įmaišome į pyrago tešlą.
4.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu. Supilame paruoštą pyrago tešlą.
5.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 – 40 min.
6.
Iškepusį pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir mėgaujamės.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Mantė Spirgienė
2022-01-17 21:49
Nelabai patiko man kažkodėl labai skoniai maišosi vienas su kitu.Neleidžia vertinti bet rašyčiau 4 žvaigždes. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital