Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 g anties krūtinėlės
160 g saliero gumbo ar kitų šakniavaisių
160 g bulvių
1 sultinio, vištienos
60 g pievagrybių
20 g sviesto
200 ml vyno, sauso, balto
120 ml grietinėlės
1 saujelės petražolių, smulkintų
30 g svogūnų, smulkintų
3 šakelių rozmarino
3 šakelių čiobrelio
Druskos
Pipirų
16 g brendžio
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Daržoves gerai nuplaukite.

1 litre vandens išvirkite sultinį. 

Į puodą su šaltu vandenį sudėkite virti morkas ir virkite, kol suminkštės (nepervirkite).

Grybus supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite juos kelioms minutėms į verdantį vandenį. Išimkite. Pievagrybiai turi išlikti šiek tiek kieti. 

Į puodą sudėkite gerai nuplautas neluptas bulves. Nulupkite ir sugrūskite bulvių košę. Paskaninkite druska bei pipirais.

Salierus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais  ir virkite vandenyje su grietinėle, čiobrelio, rozmarino šakelėmis (virti, kol suminkštės).

Paruoškite antienos kepsnius. Krūtinėlę supjaustykite  griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite griežinukus druska iš abiejų pusių. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Jame, iš abiejų pusių, apkepkite paruoštą krūtinėlę iki rausvos spalvos. Išimkite kepsnius iš keptuvės ir padėkite juos ant grotelių pailsėti.

Padažui. Keptuvėje, kurioje kepė krūtinėlė, sudėkite apkepti morkas ir smulkintus svogūnus su petražolėmis. Apkepus, supilkite  vyną, brendį ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio išgaruos. Tada pilkite sultinio (sumaišyto su trupučiu vandens). Troškinkite kol padažo konsistencija taps panaši į sirupo.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepkite kepsnelius 4 minutes.

Kepsnelius apliekite padažu ir patiekite su pievagrybiais, salierais ir bulvių koše.

Gero apetito!
 

www.ciopciop.lt

 

Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital