Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre
Autorius apie receptą: Imti ir sugalvoti, ką gi čia naujo pagaminti su antienos krūtinėlės, man yra tikrai nelengvas iššūkis. Ir taip svarsčiau, ir kitaip, bet pagaminau su moliūgų tyre. Ir labai Imti ir sugalvoti, ką gi čia naujo pagaminti su antienos krūtinėlės, man yra tikrai nelengvas iššūkis. Ir taip svarsčiau, ir kitaip, bet pagaminau su moliūgų tyre. Ir labai džiaugiuosi. Nes puikiausiai tiko. Moliūgų tyrei, naudojau keptą moliūgą, kurį sutryniau maisto smulkintuvu. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų antienos krūtinėlė su oda
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas medaus
2 lapeliai šalavijo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Garnyrui:
500 mililitrų moliūgų tyrės
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1/4 vieneto muskato
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.
2.
Anties krūtinėlę įpjauname keliose vietose, padarydami rombus.
3.
Įkaitiname keptuvę. Dedame anties krūtinėlę odele žemyn ir kepame 4 min. Šalia dedame šalavijo lapelius. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 3 min.
4.
Apelsino sultis sumaišome su medumi, druska, pipirais. Šiuo marinatu ištepame anties krūtinėlę.
5.
Pabaigiame kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
6.
Moliūgų tyrę pilame į prikaistuvį ir užkaičiame virti. Įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame jo žievelę ir muskato riešuto, beriame druskos.
7.
Antieną patiekiame su tyre.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital