Antienos sriuba su moliūgais ir pastarnokais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Antienos sriuba su moliūgais ir pastarnokais
Antienos sriuba su moliūgais ir pastarnokais
Autorius apie receptą: Šiai sriubai nereikia daug ingredientų, o ir visi reikalingi yra visiškai neįmantrūs. Labai gardi sriuba puikiai tiks rudeniškiems pietums Šiai sriubai nereikia daug ingredientų, o ir visi reikalingi yra visiškai neįmantrūs. Labai gardi sriuba puikiai tiks rudeniškiems pietums Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 litrai vandens
500 gramų antienų šlaunelių (galima keisti kitokia paukštiena)
200 mililitrų raudono vyno
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų svogūnų
50 gramų sviesto
20 gramų česnako
20 gramų čiobrelių
10 gramų petražolių
3 gramai rozmarino
1 gramas kardamono
1 gramas cinamono
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų pastarnoko
100 gramų moliūgų
1 saujelė žalumynų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuo šlaunelių nulupame odą. Sudedame į keptuvę, gausiai pagardiname prieskoniais ir kepiname, kol apskrus.
2.
Greitpuodyje su sviestu (arba paprastame puode, žr. patarimus žemiau) apkepinami smulkinti svogūnai, česnakai ir antiena. Kepinama iki gražiai apskrunda (apie 10 minučių).
3.
Tuomet sudedami čiobreliai, rozmarinas, kardamonas ir cinamonas.
4.
Sudedami smulkinti pastarnokai ir moliūgai (šiek tiek pasilikite papuošimui).
5.
Supilamas vynas, užkaitinama ir supilamas vanduo. Greitpuodis uždaromas ir viskas verdama aukštame slėgyje apie 30-40 minučių.
6.
Išvirus atvėsinama, sultinys nukošiamas ir supylus į sultinį grietinėlę, dar paverdama aukštoje temperatūroje apie 15 minučių. Baigus virti pagal skonį pagardinama druska.
7.
Anties šlaunelės nukaulinamos, mėsa suplėšoma šakute ir pagal skonį pagardinama druska, pipirais bei smulkintomis petražolėmis.
8.
Patiekiant į lėkštę dedama plėšytos antienos bei apkepintų daržovių. Viskas užpilama sriuba ir pabarstoma smulkintais žalumynais, dar galima pašlakstyti krapų aliejumi.
9.
Skrudintos antienos odelės susmulkinamos, jomis ir daržovių gabaliukais patiekiant papuošiama sriuba.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jei virsite ne greitpuodyje, o paprastame puode, virimo trukmę dauginkite iš 3.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital