Antienos paštetas su svogūnų laiškų duonele

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Antienos paštetas su svogūnų laiškų duonele
Antienos paštetas su svogūnų laiškų duonele
Autorius apie receptą: Nesudėtingas būdas, kaip paruošti namuose antienos paštetą. Paštetas tiekiamas su svogūnų laiškų duonele - puikus skonis ir nesudėtingas paruošimas nustebins Nesudėtingas būdas, kaip paruošti namuose antienos paštetą. Paštetas tiekiamas su svogūnų laiškų duonele - puikus skonis ir nesudėtingas paruošimas nustebins kiekvieną. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 gramų
150 gramų sviesto
150 gramų raudono vyno
100 gramų svogūnų
100 gramų pastarnoko
100 gramų konjako
30 gramų vandens
10 gramų čiobrelių
10 gramų krapų
10 gramų petražolių
10 gramų šalavijo
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų vandens (šilto)
100 gramų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
40 gramų svogūnų laiškų
20 gramų krapų
5 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode ištirpinamas sviestas, sudedamos smulkintos daržovės. Apkepama.
2.
Sudedamos gerai plautos kepenėlės. Kepama 10 minučių.
3.
Sudedami smulkinti žalumynai, pilamas vynas. Jam nugaravus, pilamas vanduo. Lėtai troškinama apie 20 minučių.
4.
Baigiant troškinti pilamas konjakas, pagardinama druska, pipirais. Sudedama į trintuvę ir sutrinama iki vientisos masės.
5.
Paštetas išpilstomas į norimas formeles ir atvėsinamas.
6.
Į trintuvo indą dedami svogūnų laiškai, pilamas aliejus, beriama druska ir trinama iki vientisos masės.
7.
Paruošta masė košiama per sietelį.
8.
Duonai išplakamas kiaušinis su druska. Beriami miltai, mielės, pilamas vanduo. Išmaišoma.
9.
Į kepimo formą supilama perkošta svogūnų laiškų masė.
10.
Tešla tolygiai paskirstoma kepimo formoje. Pabarstoma susmulkintais krapais.
11.
Paruošta duonelės masė laikoma šiltai apie 1 valandą, kad aktyvuotųsi mielės.
12.
Pakilusi duonelė kepama įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
13.
Iškepta duonelė atvėsinama ir supjaustoma norimo dydžio gabaliukais. Tiekiama su paštetu, krapų salotomis ir ridikėliais, pašlakstoma svogūnų laiškų aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital