Ančių kepenėlių paštetas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Ančių kepenėlių paštetas
Ančių kepenėlių paštetas
Ančių kepenėlių paštetas
Autorius apie receptą: Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas (pranc. Foie gras) – delikatesas, gaminamas pagal unikalią receptūrą iš žąsų arba ančių kepenėlių. Nors delikateso gimtinė Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas (pranc. Foie gras) – delikatesas, gaminamas pagal unikalią receptūrą iš žąsų arba ančių kepenėlių. Nors delikateso gimtinė yra Prancūzija, jis taip pat labai vertinamas ir mėgstamas kitose Europos valstybėse, Amerikoje ir Kanadoje. Aš pasigaminau gurmanišką užkandį ir mėgaujuosi juo. Tai nėra kažkas įmantraus ar stulbinančiai netikėto. Kartais geriems dalykams nereikia visiškai jokio įmantrumo, užtenka kelių gerų produktų ir galima pasiruošti gurmaniškus užkandžius namuose, be jokių konservantų ar kitų mums nenaudingų dalykų. Iš normos man pavyko 2 nedideli indeliai po 200 ml. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų ančių kepenėlių
2 vienetai šalotinių svogūnų
30 mililitrų grietinėlės
30 gramų sviesto
15 mililitrų brendžio
1 skiltelė česnako
4 žiupsneliai malto muskato
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų (žirneliais)
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą ištirpiname keptuvėje.
2.
Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustome. Sudedame kepti į sviestą.
3.
Daržovėms suminkštėjus, sudedame kepenėles. Jas pakepiname apie pora minučių, kol kepenėlės pradės keisti spalvą, tačiau jų vidus išliks rausvas. Tada beriame druskos, pipirų, įtarkuojame muskato riešuto. Pilame grietinėlę ir brendį. Pakaitiname viską apie 5 min.
4.
Sutriname kepenėles su visu padažu elektriniu smulkintuvu arba sumalame mėsmale.
5.
Pilame į indelius. Viršų užpilame tirpintu sviestu, kad paštetas nepradėtų juoduoti ir džiūti. Ant pašteto viršaus beriame po kelis pipirus, dedame po lauro lapelį. Dedame į šaldytuvą stingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital