Ananasinis tortas su sviestiniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Autorius apie receptą: Tortas su lengvu, sviestiniu kremu ir konservuotais ananasais. Geriausia dalis, kad tortui nereikia ypatingų ingredientų. Vienintelis ingredientas, kurio ne visi turime namuose – Tortas su lengvu, sviestiniu kremu ir konservuotais ananasais. Geriausia dalis, kad tortui nereikia ypatingų ingredientų. Vienintelis ingredientas, kurio ne visi turime namuose – baltas šokoladas. O visą kitą, manau, tikrai galima atrasti kiekvienoje virtuvėje. Ananasai suteikia tortui gaivumo, o kaip tortą puošti paliksiu Jūsų fantazijai. Aš dekoravau gana paprastai – naudojau kokoso drožles ir šiek tiek grietinėlės. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų konservuotų ananasų (įdarui, apytikriai, 1 skardinės, gabaliukų)
šiek tiek konservuotų ananasų sirupas (biskvitams apšlakstyti)
50 gramų kokoso drožlių (papuošimui)
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
8 šaukštai vandens
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
600 mililitrų pieno
300 gramų sviesto (+ šiek tiek formai patepti, kambario temperatūros)
150 gramų cukraus pudros
100 gramų balto šokolado
5 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant apvalios kepimo formos (naudojau 22 cm skersmens išardomą formą) dugno patiesiame kepimo popierių. Formos dugną ir kraštus patepame trupučiu sviesto.
2.
Biskvitui baltymus atskiriame nuo trynių.
3.
Trynius sudedame į vieną dubenį kartu su cukrumi, plakame elektriniu plakikliu kelias minutes. Tada supilame vandenį ir plakame apie 3 minutes, kol masė padvigubėja.
4.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos. Plakame tol, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį, iš jo nekrenta.
5.
Dubenyje miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos. Miltų mišinį persijojame 2 kartus.
6.
Lėtai ir pamažu įmaišome miltus į trynių masę (aš naudoju guminę mentelę). Po to atsargiai ir lėtai įmaišome baltymus. Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes. Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku - įkištas ir ištrauktas į biskvito vidurį, jis turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti ir atsargiai perpjauname į 3 dalis.
8.
Kremui 300 ml pieno išplakame su miltais ir krakmolu.
9.
Likusius 300 ml pieno užverdame ant vidutinės ugnies nedideliame puode, tada po truputį, nuolat maišant, supilame pieną su miltais ir krakmolu. Nuolat maišome ir užverdame. Po to sumažiname ugnį iki silpnos ir, vis pamaišant, verdame apie 10-15 minučių, kol pieno masė pasidaro jogurto tirštumo.
10.
Baltą šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje.
11.
Kremą supilame į didesnį dubenį, išplakame elektriniu plakikliu ir supilame ištirpintą baltą šokoladą, vėl išplakame. Kremą uždengiame maistine plėvele, taip kad plėvelė liestų kremo paviršių (tam, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo, kai kremas vėsta). Kremą paliekame kambario temperatūroje visiškai atvėsti. Atvėsusį išplakame dar kartą plakikliu, uždengiame plastikine plėvele, dedame į šaldytuvą porai valandų ar pernakt.
12.
Sviestą išplakame atskirame inde su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi (ar ekstraktu). Plakame kelias minutes. Tada sviestą išplakame viename inde su pieno kremu (kremas turi būti visiškai atšalęs). Išeis tirštas kremas.
13.
Ananasų gabalėlius išimame iš sirupo, gerai nusausiname. Jeigu gabalėliai didesni, tuomet juos perpjauname perpus ar į kelias dalis. Mažą saujelę ananasų gabaliukų atidedame į šaldytuvą torto dekoravimui.
14.
Ant išardomos tortinės dugno (kurioje kepėte biskvitą) patiesiame kepimo popierių, dedame pirmąjį biskvitą, aplaistome sirupu likusiu nuo konservuotų ananasų. Maždaug 4-5 šaukštus kremo atidedame į šaldytuvą. Tada tepame pusę likusio kremo ant pirmojo biskvito, išdėliojame pusę ananasų gabalėlių, uždedame antrąjį biskvitą, aplaistome sirupu (nebūtina sunaudoti viso sirupo), aptepame likusiu kremu, išdėliojame likusius ananasų gabalėlius ir uždedame trečiąjį biskvitą (jo nereikia aplaistyti sirupu). Tortą paliekame šaldytuve stingti apie 4 valandas arba pernakt. Kai tortas sustingsta, išimame iš tortinės, aptepame torto paviršių ir kraštus atidėtu kremu, apibarstome kokoso drožlėmis ir išdėliojame likusius ananasų gabalėlius ant torto viršaus. Skanaus!
Patarimai:
Jei norite, tortą papildomai galite papuošti grietinėle. Išplakite 0,5 stiklinės riebios grietinėlės (35 % riebumo) su 3-4 v. š. cukraus pudros ir konditeriniu švirkštu dekoruokite tortą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital